Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Augusztus 02. 12:09, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Zárt autóban maradt kislány halt meg Boszniában

Zárt autóban maradt kislány halt meg Boszniában

Négyéves kislány holttestére bukkantak egy zárt autóban az északnyugat-boszniai Donja Piskavicában

- közölte a helyi sajtó vasárnap, a horvát újságok pedig arról írtak, az ismert nyaralóhelyen, Porecben a rendőrség letartóztatott egy német párt, mert két gyermeküket és kutyájukat a zárt autóban hagyták a tűző napon, amíg bevásároltak.

A Nezavisne Novine című boszniai napilap internetes oldalának beszámolója szerint a Banja Lukához közel eső faluban egy ház udvarán találták meg a zárt autóban a négyéves kislányt, aki feltételezhetően a hőség miatt vesztette életét. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan került az udvaron parkoló autóba a kislány.

A poreci rendőrök viszont azonnal letartóztatták azokat a német állampolgárokat, akik hat és nyolc éves gyermekeiket hagyták a tűző napon zárt autóban egy órára, amíg elmentek bevásárolni - közölte a Jutarnji List. Az autóba zárt gyermekekről és kutyájukról a járókelők tettek bejelentést a rendőrségen. A gyerekeket azonnal kórházba szállították, a szülők ellen a gyermekek jogainak megsértése és állatkínzás miatt indult eljárás.

A Balkánon a napokban rendkívül magas, 40 Celsius-fokot is meghaladó hőmérsékleteket mértek, a térség országainak mindegyikében vörös riasztást adtak ki a hőség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.