Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Január 25. 09:52, hétfő | Helyi

Vonatkésések várhatók

Vonatkésések várhatók

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalak közös szakaszán Kőbány-teher állomáson leszakadt a felsővezeték.

A felsővezeték szakadás és a nagy terhelés miatt a pestszentlőrinci elosztóban kigyulladt egy transzformátor.

8 óra 15 perckor, a Monorról közlekedő elővárosi vonat mozdonyának az áramszedője Kőbánya-teher állomáson eltörött és leszakította a felsővezetéket. Ennek következtében, a Nyugati pályaudvaron 25 percig nem volt feszültség. A több vonalat is érintő feszültség kimaradás miatt 30-35 perc késéssel kell számolniuk a szobi, és a veresegyházi vonalon utazóknak. Személyi sérülés nem történt. A vonatok jelenleg állnak, illetve Nyugatiból néhány vonatot az újszászi vonalon, kerülő útirányon át közlekedtetnek. A monori helyi személyek nem járnak. Helyettük a Kőbánya-Kispestről induló, zónázó vonatokat állítják meg minden állomáson. A Nyugati pályaudvarról az utasok Kőbánya-Kispestig a BKV 3-as metróját vehetik igénybe, bérlettel és arcképes igazolvánnyal. Az erre közlekedő vonatok jelenleg tetemes, 60-70 perc késéssel tudnak csak közlekedni. A vezeték helyreállítását a MÁV ZRt. szakemberei megkezdték. A teljes helyreállítást a déli órákra ígérik. A menetrendszerinti közlekedés a MÁVINFORM szerint csak a késő délutáni, illetve esti órákra állhat helyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.