Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 04. 07:33, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Völner: a kormány vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségeit

Völner: a kormány vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségeit

A kormány csak egy zöldmezős beruházás keretében látja lehetségesnek egy új nemzeti légitársaság létrehozását. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Völner Pál szerint a Malévot valószínűleg felszámolják.

Jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján.

A hitelezőkben nem volt meg a türelem, hogy tovább működjön a Malév - ez volt az oka a Malév péntek hajnali leállásának Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkár szerint. Hozzátette: a leállás és a csőd volt a felelős magatartás.

Völner kijelentette, hogy a Budapest Airport privatizációja, és az oroszoknak történt Malév-eladás volt a fordulópont a Malév sorsában. Elindult az átvilágítása a cégnek, tette hozzá az államtitkár.

Völner Pál elmondta, a kormány vizsgálja a nemzeti légitársaság létrehozásának lehetőségét annak érdekében, hogy a tevékenységet folytatni lehessen. Ugyanakkor hozzátette: mindezt csak zöldmezős beruházással lehet megvalósítani.

Völner Pál az origo azon kérdésére, hogy miért nem lépett hamarabb a kormány egy új légitársaság létrehozása érdekében, azt válaszolta, hogy ez nehezítette volna a befektetőkkel való tárgyalásokat. A kormány azzal igyekezett megerősíteni a Malév helyzetét, hogy stratégiai céggé nyilvánította, és biztosított 2 milliárd forintot az utasok kártalanítására - jelentette ki. A kabinet lépései azonban nem voltak elegendőek ahhoz, hogy a Malév partnerei megvárják, hogy rendeződjön a cég helyzete - tette hozzá.

A Malév sorsa valószínűleg felszámolás lesz, s annak a szabályai szerint kaphatnak majd pénzt a munkavállalók - tette hozzá. Völner szerint az állami bérgaranciaalap szerepvállalására is szükség lesz, de az utasokért, dolgozókért mindent megtesznek - tájékoztat az origo internetes hírportál.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.