Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Február 08. 14:40, hétfő | Helyi

Világkupa a Főnixben

Világkupa a Főnixben

Márciusban Debrecen ad otthont a II. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és Garantiqa Junior Nemzetközi Versenynek. Íme csapatunk tagjai.

A Főnix-csarnokban megrendezendő viadal a tavalyi budapesti világversenyhez hasonlóan idén is igazi családi rendezvény lesz: sport, kultúra és szórakozás egyben. Ismét lesznek sztárelőadók, az ország nagy gimnasztika óráját Szentgyörgyi Rómeó tartja, és elindult a "Sporttal miénk a jövő" játékpályázat is. Március 5-én a Garantiqa Junior Nemzetközi Verseny egyéni selejtezőit, 6-án a felnőtt Vk egyéni és együttes kéziszercsapat kvalifikációit, míg 7-én a junior és felnőtt finálékat rendezik.


A Világjátékok-résztvevő Vass Dóra és Forray Fanni remekelt az esztendő első versenyén, a ritmikus gimnasztikázók montreáli Világkupáján. Vass összetettben 9. lett, míg szalaggal az 5. , kötéllel a 6., karikával a 7. helyen zárt - olvashatjuk a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának tájékoztatójában. - Forray Fanni összetettben 12., míg szalaggal 8. lett. Vass a selejtezőben labdával kezdett, majd szalaggal hibátlan előadást produkált, az új kötél- és karikagyakorlat is várakozáson felül sikerült. Így összetettben a 7. helyen végzett, három szerrel pedig finalista lett. A döntőben a gyakorlatok jobban sikerültek, jóllehet a pontszámok kicsit alacsonyabbak lettek, így is előkelő helyezéseket ért el a legjobb magyar versenyző: szalaggal az 5. , kötéllel a 6., karikával a 7. helyen végzett. Forray Fanni négyhónapos kihagyás után lépett újra szőnyegre, a selejtezőben legjobban szalaggyakorlata sikerült, így óriási bravúrként bejutott a döntőbe, ahol végül 8. lett. Összetettben a 12. helyet szerezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: