Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2016. December 20. 19:06, kedd | PR

Új lakástakarékpénztárak nyílnak jövőre

Új lakástakarékpénztárak nyílnak jövőre

Nagyon pozitív változásnak örülhetnek a jövendőbeli LTP ügyfelek, ugyanis 2017. július 1-jétől három helyett két hónap alatt juthatnak hozzá megtakarításukhoz.

A csökkenő kiutalási időszak azokra a szerződésekre érvényes, amelyeket ettől az időponttól kezdve nyitnak meg.

Jövő év derekától új LTP ajánlatok lesznek elérhetők, amelyek a jelenlegiektől eltérőek lesznek megtakarítási időszakban, a betéti kamatban, az EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató) terén, vagy akár a megtakarítási időszak végén felvehető lakáskölcsön tekintetében.

Egyre pozitívabb fejlemények

Mivel a lakástakarék pénztár a legstabilabb, legmagasabb hozamú megtakarítási lehetőség, és egy családból akár több is futtatható, érdemes akár a meglevő mellé is újat indítani.
A megtakarítási időszak kötött, 4-től 10 évig terjedhet - e téren céljainknak megfelelően választhatunk -, és befizetéseink 30 %-nak megfelelő állami támogatást kapunk.

A megtakarítást pedig saját, vagy közeli hozzátartozónk lakással kapcsolatos költségeire fordíthatjuk. Minden olyan beruházást vagy vásárlást, ami fixen bennmarad az ingatlanban, tehát felújítás, ráépítés, illetve természetesen ingatlanvásárlás, előnyös feltételekkel fedezhetünk a lakástakarékból.

A megtakarítási időszakot követően számítani kell egy kiutalási időszakra, amely most 3 hónap. Ezalatt az idő alatt benyújtjuk a lakástakaréknak a szükséges igazoló dokumentumokat (pl.: lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződést), és a pénztár előkészíti a kiutalást - ez a szakasz fog tehát lerövidülni.

Pozitív változások - a fentieknél talán még radikálisabban - már a közelmúltban, ez év végén is életbe léptek az LTP-k piacán, és amelyek szintén azt érintették, hogy hamarabb vehessük ki a rendkívül előnyös hozamot.

Jelenleg három banknál érhetőek el az áthidaló kölcsönök, amelyekkel a lakáshitellel kombinált megtakarítás a megszokottnál jóval hamarabb felvehető. Azoknak, akik élnének a lakástakarékok nyújtotta lehetőséggel, és most lenne szükségük anyagi segítségre ingatlanvásárláshoz vagy -felújításhoz, ez fantasztikus lehetőség.

A lakáshitel törlesztésével is számoljunk

A feltétele a hozzáférésnek, hogy a lakástakarékhoz lakáskölcsönt kell társítani. Az áthidaló kölcsön tehát azt teszi lehetővé, hogy a teljes szerződésben szereplő időszak alatt összeadódó összeget felvegyük előre, és a lakáskölcsön összegét is.

A kombinált ajánlat - LTP és kölcsön - részleteit érdemes átgondolni, mennyire előnyös nekünk a lakáshitelt is bevállalni; ám az elérhető hozam mindenképpen megér egy kis számítgatást.
Ne feledjük, a lakáshitel rész miatt hitelképességi vizsgálat szükséges a szerződéshez, és ingatlanfedezettel is rendelkeznünk kell, hogy belevágjunk az áthidaló kölcsön felvételébe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon

2020. Március 29. 13:09, vasárnap | Belföld

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti,