Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Május 04. 07:54, szerda | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is van esély az uniós átlag feletti növekedésre

Továbbra is van esély az uniós átlag feletti növekedésre

Minden esély megvan arra, hogy a magyar gazdasági növekedés továbbra is az uniós átlag felett legyen -

hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleménye szerint Varga Mihály a Global Capital kerekasztal-beszélgetésén. A nemzetgazdasági miniszter a pénzügyi-befektetői kiadványokat gondozó Global Capital és a tárca közös rendezvényén a tájékoztatás szerint hozzátette: Magyarország kiemelkedően jó befektetési célpont Közép-Európában és a kormány továbbra is a növekedést támogató, befektetőbarát gazdaságpolitikával segíti a gazdaság további élénkülését.


A közlemény szerint a tárcavezető elmondta: a növekedést úgy érte el a kormány, hogy az nem párosult a külső és a belső egyensúly megbomlásával, nem hitelfelvétel táplálta a magyar gazdaság felzárkózását. Az egészséges szerkezetet jól szemléleti, hogy a külkereskedelmi többlet tavaly elérte a 8,1 milliárd eurót, ami kiugró javulás 2014-hez képest - tette hozzá.

A szakminiszter az elmúlt évek költségvetési politikájáról szólva a közlemény szerint elmondta: az államadósság kezelésének új szemlélete és a lakossági hitelek forintosítása révén kifejezetten erős lett az ország külső hitel-pozíciója, míg külső kitettsége jelentősen csökkent.

Varga Mihály szerint az újrabefektetések magas aránya, a kutatás-fejlesztési tevékenységek Magyarországra telepítése, és az, hogy a Magyarországon működő külföldi vállalatok az elmúlt évek legoptimistább várakozásait fogalmazták meg 2016-ra is, azt jelzi, hogy a magyarországi és a külföldi befektetők értékelik a gazdasági eredményeket.

A Global Capital egy Magyarországról mint befektetési célpontról szóló kiadvány megjelentetését tervezi, a kerekasztal-beszélgetésen elhangzottak e kiadványhoz szolgálnának kiindulási alapul - áll a közleményben.

Címkék: gazdaság, növekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;