Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Szeptember 08. 09:00, hétfő | Belföld

Több tízezres tömeg tombolt a 15. OSG-n

Több tízezres tömeg tombolt a 15. OSG-n

Nyolc ország háromszáz sportolója, az amerikai rapper, Lloyd Banks, a legnagyobb hazai hip-hop arcok, több tízezer tomboló fiatal – ez volt az OSG15. Szeptember 6-án minden az extrémsportokról és a laza ütemekről szólt a Városligeti Műjégpályán. A szezonzáró fesztiválon a látványos BMX flatland és park, inline, valamint skateboard versenyek mellett, idén először egy lélegzetelállító FMX bemutatót is végigizgulhattak a látogatók.

Már a délelőtti órákban is adrenalintól izzott a levegő a 15. OSG-n. A hazai és külföldi nagyágyúkat felvonultató versenyeken a magyar indulók ezúttal is bizonyítottak. A BMX parkot az Egyesült Államokat is meghódító, itthon igazi ikonnak számító, Jósa Dani nyerte, míg flatlandben a világbajnok Kun Ádám diadalmaskodott. Gördeszkában új tehetséget avattak, ugyanis a hazai kedvencek Karkossiák Zsolt és Sárkány Kristóf mellett, egy pimaszul fiatal trónbitorló, a 13 éves Lennie Pfeiffer is előkelő helyezést ért el a profik között. A kisszínpadon mindeközben pörgő nyelvű freestyle rapperek váltották a beatboxos srácokat, majd hatalmas küzdelemben feszültek egymásnak a kelet és a nyugat legjobb breakesei.

Az extrémsportokhoz ezúttal is laza ütemek társultak. A hangulatot Mikee Mykanic alapozta meg, amit később Deniz, a DSP és az NKS fokozott. A zenebuddhizmust idén is az A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. idézte a Műjégre, és tömegek tették fel a kezüket akkor is, amikor a Hősök az OSG16-ra hívtak meg mindenkit. Az egyenesen Amerikából érkező G-Unit tag, Lloyd Banks pedig egy igazán emlékezetes fellépéssel zárta a napot a Telekom Nagyszínpadon.

„Idén hatalmas álom valósult meg azzal, hogy a freestyle motocross is bemutatkozott. Három fantasztikus sportoló fogadta el a meghívásunkat, és olyat mutatott, amitől mindenkinek leesett az álla. Egy dolgot biztosan mondhatok, látva a felhőtlenül szórakozó több tízezer fiatalt, nagy lelkesedéssel vetjük bele magunkat a szervezésbe, hogy jövőre is nagyot szóljon az OSG” – mondta el a fesztivál főszervezője.

Címkék: OSG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során