Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Augusztus 12. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Taxisofőrnek álcázta magát a norvég kormányfő

Taxisofőrnek álcázta magát a norvég kormányfő

Igazi norvég szavazókat akart hallani, ezért taxisofőrnek csapott fel egy délután erejéig Jens Stoltenberg norvég kormányfő, mondván hogy a taxi azon kevés helyek egyike, ahol az emberek megosztják másokkal a tényleges véleményüket - írta vasárnap honlapján a BBC brit közszolgálati adó.

A norvég miniszterelnök a Facebook-oldalán tette közzé a rejtett kamerákkal rögzített oslói sofőrködését.
Stoltenberg júniusban hajtotta végre titkos akcióját egy reklámcéggel együttműködve, a felvételből film készült, amelyet a közelgő választási hadjárat részeként használnak majd fel. A skandináv országban szeptemberben tartják a parlamenti választásokat.
"Fontos számomra, hogy megtudjam, mit gondolnak valójában az emberek" - nyilatkozott a norvég médiának "szerepjátékával" kapcsolatban a kormányfő. "És ha van egy hely, ahol az emberek tényleg elmondják, mit gondolnak a legtöbb dologról, az a taxi" - tette hozzá.
Az autóban napszemüveget és taxis egyenruhát viselő Stoltenberg csak abban az esetben fedte fel kilétét, ha felismerték. Az utasok többsége elég hamar észrevette, hogy valami furcsaság van a sofőrrel, volt, aki megjegyezte: "Ebből a szögből ön úgy néz ki, mint Stoltenberg". A beszélgetések többnyire politikai síkra terelődtek.
A norvég kormányfő elmondása szerint nyolc éve nem ült a volán mögött, ami a vezetésén meg is látszott: egyszer hibázott is, amikor az automata kocsit hirtelen lefékezte, mert a fékpedálról azt hitte, hogy az a kuplung.
"Azt hiszem az ország és a norvég taxik szolgáltatását igénybe vevők jobban járnak, ha kormányfő vagyok, nem pedig taxisofőr" - válaszolta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy taxizna-e főállásban, ha elveszítené a közelgő választásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik