Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 17. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: civishir.hu

Tankokkal és finomságokkal közelít a Campus Fesztivál!

Tankokkal és finomságokkal közelít a Campus Fesztivál!

Debrecen – A Campus Fesztivál immár ötödik alkalommal várja a fiatalokat július 25-től 29-ig – vélhetően utoljára a Nagyerdei Stadionban. Debrecenben tér vissza a színpadra Péterfy Bori, de jön a N.O.H.A. is!

A hazai fesztiválpaletta egyik kiemelkedő rendezvénye idén nyáron is Debrecenben a Nagyerdőn zajlik! Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiváljának programpaletta felöleli az összes zenei műfajt; ennek megfelelően a pop-rock mellett többek között a világzene, a dzsessz és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket, összesen hét színpadon. A fesztivál arculatának megfelelően sok új program állt össze, a már bejáratott produkciók mellett kuriózumok, és fesztiválos finomságok egyaránt helyet kapnak.

N.O.H.A

A fesztivál egyik legnagyobb buliját kétségtelenül a N.O.H.A., azaz a Noise Of Human Art adja. A Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált formáció zenei sokszínűségét egy brazil énekesnő, egy new york-i rapper, és az őket kísérő kiváló cseh zenészek biztosítják, megelevenítve a Balkan Hot Step-et, valamint az elmúlt évek egyik leginkább táncparkettre termett world beat slágerét, a „Tu Cafét”. A N.O.H.A. egy igazi dinamikus, közép-európai bulit ígér a Campus Fesztiválon.

Akik a Metallicával játszottak

Látható-hallható még a Vancouverből érkező The Real McKenzies, akik idén 20 évesek, de az energiáik mit sem csökkentek a két évtized alatt. Az észak-amerikai kontinens egyik legjobb kelta-skót punk bandájáról van szó, repertoárjukon saját dalok mellett számos skót népdal szerepel - persze mindez punkos-rockos lendülettel eljátszva. Olyan legendákkal játszottak már együtt, mint a Rancid, az NOFX vagy a Flogging Molly - de a Metallicával is volt már közös koncertjük! A zenei kuriózumoknak viszont ezzel még nincs vége. Angliából több remek produkció is szerepel a programkínálatban. Zenél majd a Friction & Lingustics, a Matrix & Futureband, a legjobb tört ritmusok keverékét pedig ShockOne hozza.

Palya Bea, Irie Maffia

Nyári fesztiválhoz méltóan jönnek a hazai csemegék. Első alkalommal lesz a Campus vendége a magyar világzene egyik legelismertebb énekesnője, a számos nemzetközi sikert is a háta mögött tudó Palya Bea. A fesztiválszezonban, az Észak-alföldi régióban csak a Campuson a Quimby. Először mutatkozik be hazai pályán a megújult felállású Tankcsapda. Ezúttal legújabb projektjét, egy nagyon különleges formációját is elhozza magával az Irie Maffia népszerű frontlánya, a ghánai származású hip-hop díva, Sena. A W.H. produkcióban Shakespeare szonettjeit zenésítik meg, Sena karizmatikus előadásmódjával énekli, rappeli a szövegeket, miközben első osztályú dzsessz-zenészek (Márkos Albert, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor) kísérik, az élményt pedig különleges háttérvetítés teszi majd teljessé.

Péterfy Bori visszatér!

Debrecenben két év után, kisfia születését követően, egyből a Nagyszínpadon tér vissza Péterfy Bori, és több éves kihagyás után ismét jön a Bëlga, valamint először látható a Nagyerdőn a Magna Cum Laude is! A zenei kuriózumoknak viszont ezzel még nincs vége. Hamarosan újabb nemzetközi nevekkel, és hazai különlegességekkel jelentkezünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.