Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Színház és rockopera is lesz a Győri Tavaszi Fesztiválon

Színház és rockopera is lesz a Győri Tavaszi Fesztiválon

Március 15-én nem csak az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról emlékezünk meg, hanem Győrben a Négy Évszak Fesztivál – Tavasz programjai is kezdetüket veszik, benne a Győri Tavaszi Fesztivál eseményeivel. A Győri Tavaszi Fesztivál programjai közül nemcsak a győriek, de a kisalföldi megyeszékhelyre látogató turisták is kedvükre válogathatnak. A fesztivál mindenkinek színvonalas kulturális kalandozási lehetőséget kínál, korra és nemre való tekintet nélkül.

A fesztivál nagyszabású nyitó eseményén átható majd aMagyarock Dalszínház Klapkac. előadása, amely a rockzenét alapul vevő színpadi művek kedvelőinek kínál színvonalas szórakozást. A rockmusical az 1848/49-es forradalom időszakába kalauzolja el a nézőket, a történetben megjelenik a hősiesség, az önfeláldozás, a hazaszeretet, a szerelem, az árulás, melynek vezéralakja Klapka György és Haynau.

A Győri Tavaszi Fesztivál két hetében változatos kőszínházi produkciók között válogathatunk. Valódi csemegének ígérkezik aRómai Vakáció Cole Porterdalaival. Az örök romantikus klasszikus főbb szerepeiben Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit és még sokan mások.
Hernádi Judit a Győri Tavaszi FesztiválAcélmagnóliákc. előadásában lép fel. A darab hat nő és három év története, ahol a hölgyek csak beszélnek, mesélnek, fecsegnek természetesen a szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról. Szinte észrevétlenül bomlik ki életük, titkaik, sorsaik, vágyaik, az acélnál is erősebb összetartó kapocs, amely a női lélek sajátja. Hernádi Judit mellett Szulák Andrea viszi a prímet.

A zene kedvelői sem maradnak ínyencségek nélkül: aSingSingSing2musical show látványos előadása, vagy azEastwing GroupegyüttesFrankie Látóvalkülönleges szórakozást ígér. ASingSingSing 2 musical showbana Jekyll & Hide, a Macskák, A nyomorultak, az István, a király, a Mamma Mia!, a Szép nyári nap, a Diótörő és Egérkirály és az Aida legnagyobb slágerei hangoznak el.
Az Eastwing Group előadásában Frankie Látó jazzhegedűs játékában ötvözi azold swingés amodern bebopelemeit, elegánsan fűszerezve aworld musiclehetőségeivel.Kéry Gáborjazz és klasszikus zenében egyaránt jártasgitárosaz indiai zene szépségeit is beleolvasztotta játékába.Frankie LátóésKéry Gáborhegedű- illetve gitárjátékánakegyüttes eredménye egykülönleges hangzású és dinamikájú, egyedi interpretációjú, saját kompozíciókbólálló felejthetetlenkoncert.

A Győri Tavaszi Fesztivál idén is gondolt a gyermekekre:
azInversedancetársulatVukcímű zenés, táncos előadással örvendezteti meg a kicsiket, míg aHímes tojás napjána gyerkőcök a tojásfestés technikáival ésmotívumaival ismerkedhetnek meg. A győri Gyermekek házába eljönnek atojásírókazország különböző vidékeirőlés bemutatják akarcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesiésmoldvai csángómotívumokkal díszítetthímes tojásokat.

Győr 15. alkalommal lesz az ütőszene fővárosa, ahol a világ és a hazai élvonal legjobb ütősei és dobosai lépnek a közönség elé.

15. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál
2014. március 21-22.(péntek, szombat)

Győrben nagy hagyománya van az ütős zenei életnek. A négy évtizede működőGyőri Ütőegyüttessikereit és az ütős zenei képzés értékeit büszkén tekinti fontos alapkőnek a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál.

2014-ben mérföldkőhöz érkezett a rendezvény:15. jubileumát ünneplia hazai ütőszenei élet meghatározó seregszemléje. Az idei jubileumi fesztivál programjaizgalmasésszínes keresztmetszete a kortárs és tradicionális ütős zenének.A Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál idei repertoárján megjelenik aklasszikus zene, a jazz, a világzene és a kortárs ütőhangszeres játékis. A fesztiválfriss és izgalmas produkciókkal, workshopokkal, kiállításokkalvárja a közönséget.

Afiatal nemzedék képviselői személyesen találkozhatnak, ésegy színpadon zenélhetnek a szakma hazai és nemzetközi sztárjaival.Ezek a találkozások életre szóló motivációt adnak a fiataloknak, gyakran meghatározzák ütőszenei karrierjüket.
Az elmúlt években a fesztivál nemzetközi jelentőségűvé vált, elismert magyar és nemzetközi művészek, világsztárok léptek fel a seregszemlén.
Az idei Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválnemzetközi hírű sztár fellépőjeBrian TichyLos Angelesből érkezik, az elmúlt 20 év során a legnevesebb zenekarokban és muzsikusok mellett -Billy Idol, Foreigner, Ozzy Osbourne- gitározott, énekelt és dalokat is írt.

A Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválgarantáltan jó hangulatához idén a40 éves Győri Ütőegyütteskülönleges gálája is hozzájárul.

Az eseményekhez szervesen kapcsolódik ahagyományos ütőhangszeres kiállítás, ahol a legrangosabb ütőhangszereket gyártó és forgalmazó cégek hazai képviseletei mutatják be termékeiket, és a közönség meg is szólaltathatja a kiállított hangszereket - olvasható a fesztiválprogramot ismertető sajtóközleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár