Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 03. 15:16, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: nő a kutatás-fejlesztési beruházásokra adható támogatás értéke

Szijjártó Péter: nő a kutatás-fejlesztési beruházásokra adható támogatás értéke

A kutatás-fejlesztési beruházásokra adható maximális támogatás értéke 15 millió euróról 25 millió euróra növekszik, emellett a jelenlegi 25 helyett akár már 50 százalékos maximális támogatási intenzitást ítélhetnek oda a vállalatoknak - írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint - tekintettel az ilyen projektek kiemelt jelentőségére - a képzési támogatás esetében is 2 millió euróról 3 millió euróra emelik a maximálisan adható támogatás mértékét.

A tárcavezető jelezte, jelenleg is hatalmas beruházási verseny zajlik a világon, így Európában is, e versenyben Magyarország pedig rendre jól szerepel. Ezt bizonyítja, hogy az idén 13 milliárd forint lesz a Nemzeti Befektetési Ügynökségen keresztül beáramló tőke mennyisége hazánkba, ami a duplája az eddigi éves rekordnak - hívta fel a figyelmet.

Szijjártó Péter közölte: a kormány célja, hogy Európa legversenyképesebb beruházási rendszere legyen a magyar, ezért figyelik folyamatosan a versenytársakat és hozzák meg a szükséges olyan lépéseket, mint a mostaniak, amelyek nyomán módosul az egyedi kormánydöntéssel megítélhető támogatások feltételrendszere.

Az újabb és újabb termelési kapacitások idevonzásának köszönhetően a hazai beruházásokban egyre nagyobb arányt tesznek ki a kutatás-fejlesztésre irányuló projektek. Ezek egyféle körkörös mozgást írnak le, ugyanis a termelési kapacitások megalapozzák a bizalmat a kutatás-fejlesztési részlegek megvalósításának, aminek nyomán a kifejlesztett termékek legyártásában ezáltal szintén részt tudunk venni - részletezte a miniszter.

A tárcavezető szerint egy másik nagyon fontos szegmensnek számít a hazánkban működő üzleti szolgáltatóközpontok csoportja, hiszen ezek "hatalmas szerepet játszanak a tehetséges fiatalok Magyarországon tartásában és idevonzásában".

E központok bevonzásának és megtelepedésének fokozása érdekében az 50 új, magas hozzáadott értékű munkahelyteremtési kötelezettséget 25 főre csökkentik. A szolgáltatóközpontok kiemelkedő béreket és karrierlehetőséget kínálnak felsőfokú végzettséggel rendelkező fiataloknak, ezért úgy ítélték meg, hogy minden eszközzel támogatni kell a befektetéseiket, elsősorban a vidéki nagyvárosokban - indokolta a döntést bejegyzésében a tárcavezető.

Címkék: Szijjártó Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk