Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 20. 10:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szeptemberre csaknem elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

Szeptemberre csaknem elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

A koronavírus-járvány első hulláma jelentős visszaesést okozott az áramfogyasztásban, de a nyár folyamán a villamosenergia-felhasználás csökkenése mérséklődött, a szeptemberi fogyasztás szinte azonos volt a tavalyival

- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön az MTI megkeresésére.

A hivatal a járvány második hullámára vonatkozó kérdésre azt írta: a téli időszakra nehéz előre jelezni a villamosenergia-felhasználás alakulását, miután a pandémiás helyzet tavasszal indult. Az eddigi adatokból az látszik, hogy a nagy fogyasztó üzemek működésének korlátozása miatt jelent meg nagy visszaesés a villamosenergia-felhasználásban, a lakossági fogyasztók otthoni munkavégzése nem csökkentette érdemben a fogyasztást - jelezte a MEKH.

A válaszban kitértek arra is, hogy a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vizsgálta a téli időszakban várható fogyasztói igényeket, a rendelkezésre álló erőművi teljesítményeket és az importenergia jellemzőit. Az elemzés megállapította, hogy a régiós források rendelkezésre állása esetén még szélsőségesen magas fogyasztói igény esetén is biztosítható a fogyasztók ellátása.

A földgázfogyasztók ellátása a fűtési időszakban biztosított, a betárolási időszak végére a tárolókban több mint 6,4 milliárd köbméter földgáz állt rendelkezésre - közölte a hivatal.

Címkék: áram, áramfogyasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére