Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Május 04. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: nemzetisport.hu

Székely Norbert: Lelkileg és fizikailag is elfogytunk

Székely Norbert: Lelkileg és fizikailag is elfogytunk

Az Uni-Seat Győr nyerte meg a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságot, miután az egyik fél harmadik győzelméig tartó aranycsatában 3–2-re jobbnak bizonyult az Uniqa-Euroleasing Sopronnál.

A győztes csapat edzője, Füzy Ákos határtalan akaratról, hitről és szenvedélyről nyilatkozott, míg a bajnoki címet elbukó soproniaknál Székely Norbert szerint lelkileg és fizikailag is elfogytak az utolsó percekre.

A döntő napos oldalán

„Hihetetlenül jó érzés a kezemben tartani a serleget, magamhoz ölelni, és az első, felnőtt együttes tagjaként szerzett aranyérmemet a nyakamban érezni – mondta Rasheed Rita, a győriek kulcsembere, aki nem kezdte jól a mérkőzést. – Nem találtam a ritmust, elég ideges is voltam. A bajnoki döntő ötödik meccse nagy stressz, mert bármi is történik, nincs már javítási lehetőség, márpedig ez egy kicsit megbénított. Aztán egyszer csak ülni kezdtek a dobásaim, és akadt egy-két szituáció, amikor úgy véltem, nem jogosan fújtak ezt-azt a játékvezetők. Felment a pumpa, de aztán sikerült gyorsan összeszednem magam, megnyugodnom, csak a meccsre koncentrálnom.”

A Győr 18–5-re nyerte meg a záró negyedet, ami még a vendégek számára is meglepő volt.

„El sem hittem, egyszer csak két perc alatt a feje tetejére állt minden! Rengeteg labdát szereztünk, s gyors indításokból, ziccerekből egyenlítettünk, majd átvettük a vezetést. Mintha a soproniaknak rövidzárlatuk lett volna.”

A győri bedobó hatalmas, két napig tartó bulira készül a bajnok cím kapcsán, de megemlítette, hogy a válogatott miatt hosszabb ünneplésre nincs lehetőségük, mert kilencedikén kezdődik a felkészülése az Európa-bajnoki selejtezőkre.

„Ez a negyedik aranyérmem, ám ez a bajnoki cím sokkal, de sokkal többet jelent nekem az előzőeknél – nyilatkozta Nagy-Bujdosó Nóra, a Győr magasbedobója. – Jóval több szerepem volt a kivívásában, mint korábban Pécsen. Büszke vagyok magunkra, a csapattársaimra, hogy ki tudtuk harcolni ezt a fantasztikus sikert.”

„Még el sem hiszem, hogy tényleg aranyérmesek vagyunk – mondta Iva Ciglar, a Győr irányítója. – Ez volt a célunk, s most itt vagyok, nyakamban az arannyal, és nem hiszem el, hogy megvan. Őrült rohanás volt a vége, nagyon hajtottunk, azzal nyertünk, ami végig jellemző volt ránk: a hitünkkel, a csapategységgel, az egymás iránti bizalommal, az egymásért való küzdeni tudással.”

A döntő árnyékos oldalán

„Ötvenöt dobott ponttal nem lehet nyerni, főleg nem a bajnoki döntő mindenről határozó mérkőzésén – szomorkodott Fegyverneky Zsófia, a Sopron irányítója. – Csak magunkat okolhatjuk, hogy tízpontos vezetésről kiengedtük kezünkből a győzelmet. Az utolsó negyedben mindössze öt pontot tudtunk szerezni, ezzel magunkat vertük meg.”

NŐI KOSÁRLABDA NB I – EMLÉKEZTETŐ DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
UNIQA-EUROLEASING SOPRON–UNI SEAT GYŐR 55–61 (14–16, 15–8, 21–19, 5–18)
Sopron, MKB Aréna, 1400 néző. V: Cziffra, Benczur, Hegedűs
SOPRON: Fűrész, Fegyverneky 11, Zavecz 6, KURASOVA-GORBUNOVA 14/6, HORTI 14. Csere: Krnjics 6, Czank 2, Szabó Fanni 2
GYŐR: CIGLAR 13/3, Simon Zs. 2, Laklóth, NAGY-BUJDOSÓ 18/9, HOLLINGSWORTH 13. Csere: Rasheed 15/3, Őri, Semsei
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 8. p.: 6–11. 13. p.: 18–18. 18. p.: 28–22. 20. p.: 29–24. 23. p.: 37–27. 28. p.: 48–41. 30. p.: 50–43. 33. p.: 52–47. 36. p.: 55–52. 38. p.: 55–54

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2, a Győr javára.

MESTERMÉRLEG
SZÉKELY NORBERT, a Sopron edzője
Mi volt a vereség oka?
Lelkileg és fizikailag is elfogytunk az utolsó percekre. Nem tudtunk olyan sebességen játszani, mint három és fél negyeden keresztül.
Mivel lehet magyarázni, hogy az utolsó negyedben csak öt pontot dobtak?
Volt egy periódus, amikor nagyon szépen kontrolláltuk a játékot, aztán valahogy kicsúszott a kezünkből az irányítás. Ötvenöt negyvenkilencre vezettünk, amikor a győriek egy triplával akkora lendületet kaptak, hogy átvették a vezetést, s meg sem álltak a győzelemig.
Eddig éppen a Sopron sajátja volt, hogy az utolsó percekben nagyobb sebességi fokozatra kapcsolva ki tudta csikarni a győzelmet, nem?
Mi is beszélgettünk rutinról, meg fontos labdákról. Ezúttal nem a mi javunkra dőlt el a végjáték. Nagyon rossz érzés, hogy nem mi jöttünk ki a csatából győztesen, nagyon kevésen múlt, de el kell fogadnunk, fel kell dolgoznunk. De szeretnék gratulálni a Győrnek – megérdemelten nyerte meg a bajnokságot.

FŰZY ÁKOS, a Győr edzője
Milyen érzések kavarognak most önben?
Csak hétéves a klubunk, s hét év után csúcsra érni abnormális dolog. De amennyit és ahogyan ez a csapat dolgozott a szezonban, az sem mindennapi. Ez az ötödik mérkőzés híven tükrözte az erősségeinket: határtalan akarat, hit és szenvedély.
Minek köszönhetik a sikert?
Én inkább azokról beszélnék, akiknek meg szeretném köszönni ezt az aranyérmet. Három edzőkollégámat és barátomat emelném ki. Elsőként Magyar Andrást, aki a klub szakmai alapjait lerakta, és aki korábban az én edzőm is volt Kaposváron. Másodikként Gálos Lászlót, aki egy szinttel magasabbra emelte a csapat teljesítményét, s jelenleg az utánpótlást neveli nálunk. Harmadikként Tapodi Pétert, akitől a posztot örököltem, és aki a tavalyi kupabronzzal az első érmünket megnyerte.
Kinek ajánlja az aranyérmet?
Minden edzőnek, aki a hétéves klubunkban valaha is dolgozott, s minden kollégámnak, aki ezeknek a lányoknak a kezébe labdát adott. És persze a csodálatosan küzdő csapatomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával