Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 13. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Száz pékségben már biztosan magyar termékeket vásárolhatunk

Száz pékségben már biztosan magyar termékeket vásárolhatunk

Eddig száz pékség kapta meg a pékszövetség védjegyét. Ezek az üzletek 100 százalékban magyar tulajdonban vannak, és magyar alapanyagokból készítik a termékeket. Ezek a termékek egészségesek, és másnap, harmadnap is fogyaszthatók. A védjegyes boltok termékeit rendszeresen ellenőrzik majd – emelte ki Lakatos Tibor, a Magyar Pékszövetség elnökségi tagja.

Azok a pékségek kapták meg a Magyar Pékség védjegyet, melyek száz százalékban magyar tulajdonban vannak, tagjai a Magyar Pékszövetségnek és magyar alapanyagokból előállított termékeket árulnak – jelentette ki Lakatos Tibor, az M1 Ma reggel című műsorában.

Hangsúlyozta: Magyarországon 1100-1200 magyar, és 500-600 nem magyar tulajdonú pékség működik, utóbbiak száma egyre nő. Tavaly 769 főnek adtak ki ideiglenes munkavállalási engedélyt péküzemi tevékenységhez.

A magyar termékek iránti igény csökken, hiszen a „torta” nem növekszik – hívta fel a figyelmet Lakatos Tibor, aki beszélt arról is, hogy a pékszövetség kiválasztott hét terméket – a többi közt a kovászos zsömlét, a fonott kalácsot, a tepertős pogácsát -, ezek a Magyar Élelmiszerkönyvnek megfelelően készülnek majd a védjeggyel ellátott pékségekben.

Ausztriában elképzelhetetlen, hogy az osztrák emberek egy más tulajdonú cég termékeit vásárolják a hazai helyett. Szeretnénk a magyar emberek szokásait megváltoztatni, jelezni, ha a védjeggyel ellátott boltokban vásárolnak, a magyar vállalkozók és munkavállalók helyzetét segítik – hangoztatta Lakatos Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár