Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi
Forrás: mti/Fotók: MTI/Vajda János

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

- mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton a helyszínen.

Tállai András - a térség országgyűlési képviselőjeként is - arról beszélt, hogy a tiszai szabadstrand megnyitásáért nagyon sokat dolgozott az önkormányzat, amely a beruházáshoz sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Magyar Turisztikai Ügynökség forrásaira.

"Óriási igény van rá, hatalmas népszerűségnek fog örvendeni" az új fürdőhely. A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak kiemelt a szerepe és a jelentősége a dél-borsodi, tiszai települések életében, szinte egymással versengenek, hogy ki tud jobb szolgáltatásokat nyújtani, több embert idecsalogatni - fogalmazott a politikus.

Fontos a kormánynak is, hogy a turizmus lehetőségeit Magyarország kihasználja, mindenhol érdemes tisztában lenni azokkal az adottságokkal, amelyekre építeni lehet, ahogy azt a tiszabábolnaiak is tették - mondta.

Bíznak benne, hogy a Tisza partján egy új kerékpárutat is lehet majd építeni, és más elképzelések is vannak, de "azt is tudjuk, hogy milyen világban élünk, hogy háború van, hogy gazdasági recesszió közeleg, és ezt is figyelembe kell venni, amikor a jövőnket tervezzük" - jelentette ki Tállai András.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére