Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 16. 15:19, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Összehangolt fogyasztóvédelmi fellépés a pénzügyi piacokon

Összehangolt fogyasztóvédelmi fellépés a pénzügyi piacokon

A pénzügyi szektor jogszerű működésének biztosítása, illetve a pénzügyi fogyasztók jogainak erőteljesebb védelme érdekében júliustól módosította eddigi együttműködési megállapodását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - tájékoztatott közös közleményében a két szervezet hétfőn.

Az egy évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodás módosításával a GVH és a PSZÁF vállalta, hogy a pénzügyi szektorban a verseny feltételeit érintő, s a pénzügyi piacokon a fogyasztói érdekek védelmét szolgáló jogszabályalkotás vagy módosítás szükségessége esetén közös kezdeményezéssel fordulnak a jogalkotóhoz. Emellett a jövőben a pénzügyi piacokon a versenyt érdemben érintő jogszabályok módosulása esetén összehangolt és fokozott ellenőrzést folytatnak.
A két hatóság szükség esetén megelőző céllal közös ajánlásokat fogalmaz meg a pénzügyi szervezeteknek, amelyek fő célja a piaci szereplők jogkövető magatartásának elősegítése és a jogszabályi rendelkezéseken túlmutató jó gyakorlatok megfogalmazása. A GVH és a PSZÁF nyomon követi az ajánlások érvényesülését is - közölték.
A GVH, mint a verseny tisztaságáért felelős hatóság és a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó PSZÁF az együttműködés révén hatékonyabban tudják ellátni feladataikat, különösen versenyfelügyeleti eljárások, megtévesztő reklámok elleni fellépés és a pénzügyi szervezetek fogyasztóvédelmi ellenőrzése terén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.