Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 02. 15:09, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Spanyol rendőrségi vizsgálat a U2 koncertjegyeinek értékesítése miatt

Spanyol rendőrségi vizsgálat a U2 koncertjegyeinek értékesítése miatt


Rendőrségi vizsgálatot kezdeményez a spanyol kultuszminiszter a világhírű ír U2 zenekar madridi koncertjegyeinek visszaélésszerű értékesítése miatt.

Ínigo Méndez de Vigo pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a belügyminisztériumhoz fordult az ügyben.
Az együttes 13 év után lép fel újra a spanyol fővárosban, szeptember 21-i koncertjére kevesebb mint tíz perc alatt fogytak el a belépők a hivatalos jegyértékesítő weboldalon. Nem sokkal később azonban tömegesen kezdetek el belépőket árulni a koncertre más internetes oldalakon az eredeti ár sokszorosáért. A küzdőtérre szóló eredetileg 84 eurós jegyet például 263 euróért kínálták megvételre.
"Ez nem normális" - kommentálta a történteket a miniszter, aki szerint mindezzel nemcsak a közönséget károsítják meg, hanem az előadókat is, mert ők semmit nem látnak ebből az árkülönbözetből.
A politikus hangsúlyozta: a rendőrségi eljárást még inkább indokolja, hogy pénteken mindez megismétlődött, a zenekar ugyanis időközben még egy madridi koncertet meghirdetett a 16 ezer férőhelyes WiZink Center rendezvénycsarnokba.
A visszaélésszerű jegyértékesítés régóta okoz problémát a spanyoloknak, ezért a kulturális tárca felkérésére tavaly munkacsoport alakult, amelynek feladata, hogy kidolgozza milyen - elsősorban jogszabályi - intézkedések szükségesek a jelenség megakadályozására, a jegyértékesítés átláthatóbbá tételére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.