Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 03. 14:10, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sorra zárnak be a bankfiókok Magyarországon

Sorra zárnak be a bankfiókok Magyarországon

A növekvő állami elvonások és a szűkülő üzleti lehetőségek miatt 2009 óta gyorsan zsugorodik a Magyarországon működő bankok fiókhálózata.

A legnagyobb hálózatszűkítést a CIB Bank hajtotta végre, tavaly 23-mal kevesebb egysége volt, mint két évvel korábban - írja a Világgazdaság.

A lap pénteki száma szerint tavaly 56, az utóbbi két évben pedig 87 egységgel csökkent a Világgazdaság által vizsgált 14 kereskedelmi bank fiókjainak száma. A leépítéseknek azonban még nincs vége.

A legnagyobb hálózatszűkítést a CIB Bank hajtotta végre, tavaly 23-mal kevesebb egysége volt, mint két évvel korábban. Az Erste Bank hálózata 21, a Raiffeisen Banké 10 fiókkal lett kisebb 2009 vége óta. Az OTP Bank, valamint a Magyarországi Volksbank 8-8, a Budapest Bank és a KÚH Bank 5-5 fiókkal fejlesztette vissza hálózatát.

A fiókbezárás tavaly év végén felgyorsult. December elején három jelentős hitelintézet - a CIB, az Erste és a Raiffeisen - is fiókok bezárását és komoly mértékű elbocsátásokat jelentett be. A CIB és a Raiffeisen már tavaly végrehajtotta a bejelentett hálózatszűkítést, az Erste az idén januárban zárt be 41 fiókot - írja a lap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.