Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Február 03. 15:23, szerda | Helyi

Soha ennyi pénz nem volt Hajdúböszörményben

Soha ennyi pénz nem volt Hajdúböszörményben

12 milliárd forintból gazdálkodhat idén Hajdúböszörmény. Sikeresen szerepelt a település legtöbb tavaly beadott pályázata, így 7,3 milliárd forintot költhet a város fejlesztésekre 2010-ben.

Autóbusz érkezik a hajdúböszörményi állomásra. Rendezett megállók, meleg váróterem várja az utasokat két hónapja. A város 187 millió forintból épített új buszállomást és 26 fedett megállót. A fejlesztések 2010-ben is folytatódnak. Hajdúböszörmény 4,2 milliárd forintot nyert a szennyvízcsatorna hálózat fejlesztésére. A munkálatokat még idén elkezdik. Ez a beruházás nemcsak azért előnyös a település számára, mert ezzel óvják a város vízbázisát, hanem ezért is, mert hosszútávon bevételt hozhat Hajdúböszörménynek. Ez pedig további fejlesztésekre ad lehetőséget.

Ez egy nagyon komoly pluszbevételt jelenthet a városnak, hiszen akik újonnan kötnek rá, azok a város kasszájába fognak befizetni pénzt, tehát így ez mindenképpen egy bevételt növelő beruházás - hangsúlyozta Kiss Attila polgármester.

A szennyvízhálózat bővítése mellett további 2,5 milliárd forint értékű fejlesztéshez nyert támogatást Hajdúböszörmény. Ebből a keretből építenek például 4 kilométernyi kerékpárutat, de költenek az oktatási intézmények fejlesztésékre, illetve elkezdik a régi hulladéklerakó felszámolását és a terület mentesítését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: