Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 06. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Sikeresen zárult a midibuszok tesztje a BKV-nál

Sikeresen zárult a midibuszok tesztje a BKV-nál

A midibusz a BKV második budavári tesztjét is problémamentesen zárta. A jármű elődjéből már több mint kétszáz darab közlekedik Európa nagyvárosaiban.

Mostani midibusz típusát a Rába Jármű Kft. a Molitus Kft-vel és a Webasto Hungária Kft-vel közösen fejlesztette ki, támaszodva az Ikarus által is fémjelzett tradicionális magyar járműipari tapasztalatokra. A jármű ergonómiai, biztonsági és kényelmi szempontból is megfelel az európai tömegközlekedés követelményeinek, valamint eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is.

A hazai igényekre, a BKV korábbi, eredménytelennek minősített tenderére kifejlesztett új S91 járműveket a Rába a nemzetközi piacon, Norvégiában sikeresen értékesítette. A midibusz az elmúlt hetekben problémamentesen zárta újabb, 6 hetes tesztperiódusát a BKV-nál, a várbusz útvonalán. A teszt sikere ismét bizonyította, a magyar konzorcium munkája révén olyan európai színvonalú jármű született, melynek szerepe lehet a magyarországi tömegközlekedési eszközpark megújításában. További tradicionális magyar cégek bevonásán keresztül pedig lehetővé válik a gyártás során a maximalizált hazai tartalom elérése.

„A busz piac stratégiai területet jelent számunkra, termékfejlesztéseink egyik célja, hogy megerősítsük pozíciónkat ebben a fontos és hagyományos szegmensben”- emelte ki Pintér István a Rába Nyrt. vezérigazgatója. „A kedvező piaci visszajelzések bizonyítják, a konzorcium sikeres együttműködése révén az európai előírásoknak maradéktalanul eleget tevő termék született, mely a tartós és gazdaságos üzemeltetési elvárásoknak is képes megfelelni.”

Az S91 midibusz ergonómiai, biztonsági és kényelmi szempontból is megfelel az európai tömegközlekedés követelményeinek, valamint eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. A jármű 115 kW-os motorja Euro5-ös minősítésű, bio-hajtóanyaggal is üzemeltethető. Az elektronikus adatfeldolgozás révén az üzemeltetési hatékonyság is optimalizálható.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: busz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni