Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Február 02. 16:10, kedd | Helyi

Sikeres pályázatok

Sikeres pályázatok

Kevés a hazai forrás, ezért európai uniós támogatásokkal finanszírozza a helyi fejlesztéseket Debrecen önkormányzata.

Az elmúlt években több milliárd forintból megújult a Bartók Béla út, kerékpárutak épültek, szociális és egészségügyi intézményeket akadálymentesítettek. A jövőben pedig uniós segítséggel szépül a belváros. A pályázatok előkészítését évek óta szakértőkre bízza az önkormányzat. Az együttműködés részleteiről ma számoltak be.

Szinte járhatatlan volt, ezért kezdték meg négy évvel ezelőtt a Bartók Béla út felújítását. Körforgalom, új buszmegálló épült, kicserélték a közműveket, leaszfaltozták az utat. Ez az elmúlt évek egyik legnagyobb uniós beruházása Debrecenben. Tizenegy másik követte. Európai uniós támogatással készült el például a Füredi és a Rákóczi út közötti kerékpárút. A város és más helyi intézmények pályázatíró cége, az Euro-Régió Ház Kft. 2004 óta 3 és fél milliárd forint összértékben nyert pénzt hasonló helyi fejlesztésekre.

Ez évi 6-700 millió forintot jelent. Számtalan különféle pályázat volt. A buszöblök megújítása, kerékpárutak építése, intézményekben akadálymentesítés - sorolta Fodor András, az Euro-Régió Ház Kft. ügyvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.