Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 28. 10:58, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Segítsünk Noelnek, a súlyos beteg kisfiúnak!

Segítsünk Noelnek, a súlyos beteg kisfiúnak!

Noelnek meg kell gyógyulnia! Ő egy igazi életrevaló, vidám kisfiú, akinek még annyi mindent kell látnia az életben.

A kis Noel édesanyja, Molnár Tünde levelét változatlan formában idézzük:
"2016. májusig kisfiam ugyan olyan kisgyerekként élte világát, mint a többi vele egykorú társai, játszott, szaladgált, rengeteget huncutkodott. Egyik nap elkezdett hányni, folyamatosak voltak a rosszullétei. Először vírusra gyanakodtak az orvosok, majd refluxra, aztán agyhártyagyulladásra.

Ezután jött a sokkoló diagnózis: agydaganat.

2016. június 25-én életmentő műtéten esett át, majd másnap eltávolították a daganatot. A szövettan Ependymoma (Grade III) mutatott. Jellemzője, hogy a daganat az agykamrabélés sejteket támadja, amelyek kibélelik azokat az útvonalakat, amelyek az agy-gerincvelői liquort szállítják az agyon és a gerincvelőn keresztül. Ekkor Noel mindössze 15 hónapos volt. Kiderült, erre a típusú tumorra a kemoterápia nem használ, viszont kicsi kora miatt sugárkezelést nem kaphatott. Bizakodtunk, reménykedtünk, talán soha többet nem kell szembenéznünk ezzel a szörnnyel, mivel a daganat teljes eltávolításra került.

2016. szeptember elején ismét rosszul lett Noel. Kiderült, hogy a műtét során levált vérrög elzárta az agyvíz útját. Így a kis fejébe beültettek egy VP shuntöt. Folyamatosan jártunk gyógytornára, mozgásfejlesztésre, míg végre ismét meg tanult önállóan járni. Sajnos az örömünk nem tarthatott sokáig.

2017. augusztus 28-án a kontroll MR a daganat kiújulását mutatta. És ha minden igaz, most nem egy, hanem két daganat növekszik a fejecskéjében, amiből az egyik műthető, a másik nem. Jelenleg szájon át szedhető kemoterápiát kap. Mivel még csak 2 és fél éves, a sugárkezelés továbbra sem jöhet szóba. Egyetlen megoldás maradt számára: a protonterápia, amit az itthoni orvoslás nem tesz lehetővé és csak külföldön végeznek. Jelenleg még várjuk a külföldi klinika befogadó nyilatkozatát, majd elindítjuk a finanszírozási kérelmet.

Noelnek meg kell gyógyulnia! Ő egy igazi életrevaló, vidám kisfiú, akinek még annyi mindent kell látnia az életben. Rajta kívül még van két iskoláskorú gyermekem, akiket egyedül nevelek. Munkát nem tudok vállalni a folyamatos gyógykezelések és vizsgálatok miatt.

Kérem, hogy segítsenek nekünk, mert fel kell készülnünk a külföldi kezelésre, és Noel betegsége miatt egyébként is rossz az anyagi helyzetünk. Nagyon bízunk abban, hogy az orvosok által javasolt klinika fogadja Noelt és az OEP is fogja támogatni a protonterápiás kezelését."

Osszuk meg a kis Noel történetét és együtt adjunk neki egy esélyt a gyógyulásra! Az anyuka nevében is, hálásan köszönjük mindenkinek!

A kis Noel-t az alábbi (hivatalos!) oldalon lehet támogatni:

OTP Bank Nyrt.: Fábián Zerind (testvér), 11773322-02172929 Közlemény: Ecsédi Fábián Noel közjóléti célra juttatott ajándék TJ
Nemzetközi utalás: OTP Bank Nyrt.: Fábián Zerind (testvér), HU66 1177 3322 0217 2929 0000 0000 , SWIFT: OTPVHUHB, Közlemény: Ecsédi Fábián Noel közjóléti célra juttatott ajándék TJ

A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.