Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 29. 13:38, hétfő | PR

Reptéri parkolás – kedvezmények és extrák

Reptéri parkolás – kedvezmények és extrák

Mivel a repülés ma már egyre hétköznapibbá válik, mivel egyre többen választják tömegközlekedési eszközként a repülőgépet, így természetes, hogy a reptéri parkolás lehetőségét is egyre többen kihasználják.

A reptéri parkolás a bud.hu szerint eddig úgynevezett tabu volt, mára már egyre népszerűbb és egyre többen igénybe veszik a szolgáltatást. Ez azonban annak is köszönhető, hogy a reptér is másképp viszonyul a parkoláshoz: kissé csökkentettek az árakon, folyamatosan akciókkal és kedvezményekkel jelentkeznek, illetve extra szolgáltatásokat is kínálnak – így már megéri a reptéren parkolni! Lássuk a részleteket.

Különféle parkolók a reptéren

A reptéren többféle parkolók vannak, amelyek különféle árakon őrzik az autókat, akár több napon keresztül. Ennek alapján azt mondhatjuk, hogy elsősorban úgy érdemes a parkolóhelyet kiválasztani, hogy ezen lehetőségeknek nézünk utána. A Holiday Parkoló például egyértelműen azok számára nyújt jó lehetőséget, akik több napra utaznak el, hiszen ez a legolcsóbb, és már a nevében is benne van, hogy mit kínál. Igaz, hogy ez a reptéri parkolás kissé távolabb esik a bejárattól, bár még a 6-10 perc séta teljesen belefér csomagokkal együtt is – és tudnunk kell, hogy ez a legtávolabbi parkoló. A Holiday Plus Parkoló már közelebb van, de kissé drágább is. A Business Parkolóból 2 perces ingyenes busztranszfer szállítja az utasokat a Terminál bejáratáig, a Terminal Parkoló a terminál mellett van – ez Premium Parkoló mellett ez a legközelebbi, ami csak 2 perc sétát igényel. Nyilván ezek a parkolóhelyek drágábbak, tehát inkább rövidebb látogatásokra, városnézésekre, 1 napos kiruccanásokra alkalmasak, de képzeljük el, hogy például üzletemberként, akik akár hetente repülnek, mennyire megéri itt parkolni – olcsóbb is, mintha hetente taxizna.

A parkolók kínálata

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő parkolót, akkor érdemes annak is utána nézni, hogy melyik milyen plusz szolgáltatásokat kínál. A Holiday Parkolóknál mindig találunk valamilyen plusz kedvezményt, például hogy 3-5 napra hány százalékkal kevesebbért vehetjük igénybe, vagy hogy hétvégére, illetve hétköznapra mennyibe kerülnek, és nem szabad elfeledkeznünk az olyan extra helyekről sem, mint például az XXL méretű parkoló a kisbuszok számára, vagy az extra védelem a kocsira. Az egyik legjobb, amit imádnak a sofőrök a reptéri parkolás lehetőségét tekintve, hogy bárki, aki valamilyen parkolási szolgáltatást vesz igénybe, annak jár az ingyenes autómosás. Ezt azért kedvelik, mert egy olyan speciális technikáról van szó, amely víz nélkül, egy törlőkendő segítségével varázsolja olyan tisztává a járművet, mintha csak políroztatta volna a kocsit – azt pedig tudjuk milyen drága. Az online parkolóhely foglalás is rendkívül fontos, hiszen akkor akár féláron vehetjük igénybe a parkolókat.
A repterek természetesen mindig ahhoz igazítják a parkolók árait is, ahogyan az utasok igénybe veszik azt, nyilván a nyaralási szezon idején a több napos parkolásokra jár a kedvezmény, az őszi és a tavaszi időszakokban a hétvégére, és a hosszú hétvégékre jelentkeznek valamilyen akcióval. A reptérnek is előnyös, ha igénybe veszik a parkolókat, tehát ők is úgy állítják be az árakat, hogy azok mindenki számára kedvezőek és megfelelőek legyenek.

Hogyan juthatunk ki a reptérre?

Ha nem autóval, akkor vagy tömegközlekedéssel vagy taxival juthatunk ki a reptérre. Autóval Budapest bármelyik részéről és természetesen vidékről is könnyen megközelíthető a reptér. Vonattal is – ha nem Budapestről érkezünk, akkor megfelelő lehet a tömegközlekedés. Kényelmetlenség és időpazarlás inkább akkor van, ha a fővárosból jutnánk ki a reptérre tömegközlekedéssel, hiszen az bizony sok jegybe, átszállásba és időbe kerül. A taxit inkább nem említenénk, hogy mennyire drága. A reptérre menni talán akkor a legjobb, ha valaki ki tud vinni bennünket autóval, hiszen 5 percre ingyenesen is igénybe vehető a reptéri parkolás lehetősége a terminál melletti parkolóban – az pedig pontosan elég egy gyors búcsúzkodásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat