Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Április 20. 08:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

A héten 1600 iskolában zajlanak a Fenntarthatósági Témahét programjai és rendhagyó tanórái. Kiemelt téma a zöld gazdálkodás alapjainak elsajátítása.

A Fenntarthatósági Témahéthez idén közel 1600 iskola és 355 ezer diák csatlakozott. A témahét fókuszában az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek állnak. A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A tananyagban idén a környezettudatossággal és a pénzügyileg tudatos szemlélet kapcsolódik össze. A három korosztály számára készült tematikus tananyagok mellett a Pénziránytű Alapítvány fenntartható gazdálkodásról szóló óratervei és mintaprojektek is a tanárok rendelkezésére állnak. A rendhagyó tanórákon a diákok megismerhetik, hogyan tudnak úgy vigyázni a családi pénztárcára, hogy közben a környezetet is kímélik. Ennek tudatosítására egy szórakoztatva oktató applikációt, a Zöldiránytűt is felhasználhatják a pedagógusok. A mobilalkalmazás a középiskolás korosztály számára ad iránymutatást, hogy mindennapi döntéseik során hogyan tudnak takarékoskodni, tudatosan gazdálkodni, egyben csökkenteni ökológiai lábnyomukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk