Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Szeptember 10. 08:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Balázs: Brüsszelben változást kell elérni

Orbán Balázs: Brüsszelben változást kell elérni

Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson - hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója a Somogy vármegyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvényének helyet adó Dobozy-kúria előtt újságíróknak.

Orbán Balázs kijelentette: Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, az elmúlt időszakban meghozott, elhibázott döntések nagyon komoly károkat okoznak Európának, amelynek versenyképessége egyre romlik.

A megoldást az jelenti, hogy az európai parlamenti választásokon mindenhol Európában - erre van is esély - a jobboldali pártok erősödnek. Hozzátette: Magyarországon is a jobboldali erők, a Fidesz-KDNP képviselőinek kellene bizalmat kapniuk, "akkor tudnánk az Európai Unióban, Brüsszelben változásokat elérni".

"Ez lesz a legnagyobb kérdés a mai kötcsei találkozón" - mondta Orbán Balázs a rendezvényről, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette, a legfontosabb, hogy a közvélemény-kutatások szerint minden jelentős uniós országban a jobboldal erősödik. "Azt gondoljuk, hogy az úgynevezett jobbközépnek nem a baloldallal kell együttműködnie, mert látjuk, hogy ez milyen eredménnyel jár, az elmúlt öt évben Európa sajnos lejtmenetre került" - jegyezte meg.

Az uniós választásokról hangsúlyozta, a jobboldalnak és a jobbközének együtt kell működnie, az később dől el, hogy ehhez a Fidesz-KDNP-nek melyik pártcsaládba kell kerülnie.

Újságírói kérdésre, miszerint Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnökben találja-e meg a szövetségest a Fidesz, azt válaszolta: azokban találják meg a szövetségeseiket, akik nemzetek Európájában gondolkodnak. "Mi nem egy birodalmi Európát szeretnénk, hanem nemzetek Európáját" - húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy miért nem hívatták be az orosz nagykövetet azért, mert egy orosz tankönyv az 1956-os forradalom résztvevőit fasisztának nevezte, azt mondta: 1956 hőseivel kapcsolatban egységes álláspont, hogy a magyar nemzet legfontosabb és kitüntetett szereplői, akik minden megbecsülést megérdemelnek. "Ezt elvárjuk minden országtól" - közölte.

A kötcsei találkozót 2004 óta rendezik meg, az idei piknik mottója "Ahol a haza, ott a szabadság".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben