Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2019. Február 11. 18:11, hétfő | PR

Online ruha rendelési tippek profiktól

Online ruha rendelési tippek profiktól

Mindannyian szeretjük az online vásárlás kényelmét, de ruhát, cipőt sokan némi fenntartással rendelnek a neten, esetleg mert már volt rossz tapasztalatuk.

Az alábbi tanácsok segítségével biztosan azt kapjuk majd, amit szeretnénk.

Első lépés: csak jó cégtől rendeljünk

Akár táskát veszünk, akár bambusz fogkefét, nem szabad elsiklani afelett, hogy megbízható helyről rendelünk-e. Ha névtelen webshopból vásárolunk, annak lehetnek kockázatai - bár meg kell jegyezni, sok kicsi, kevésbé ismert online kereskedő tisztességesen dolgozik.
A bankkártyaadatokkal való visszaélés ellen használhatunk olyan virtuális kártyát, amelyre vásárlás előtt feltöltjük a kívánt összeget, és utána nem marad rajta pénz.
Az is lényeges, hogy online utaláskor csak bank által működtetett oldalon adjunk meg adatokat, és ellenőrizzük is, hogy valóban ‘hivatalos’ banki oldalra bízzuk a kényes információkat. Máskülönben vissza lehet fejteni az átküldött adatokat.
A legbiztonságosabb, ha csak a megrendelt áru átvétele után fizetünk.
A legjobb, ha kipróbálhatjuk a terméket, azaz például egy ruhát felpróbálhatunk, és ha nem tetszik, visszakapjuk a pénzünket - ezt a lehetőséget érdemes keresni a webshopok feltételei között. Az OTTO például 14 napot ad arra, hogy átgondoljuk a vételt.
Az ismeretlenség homályába burkolózó cégek sokszor ígérnek pénzvisszafizetési garanciát, ám ezt az ígéretet vagy beváltják, vagy nem.
Rendeljünk igazi ‘profiktól’, akik sokszorosan bizonyítottan betartják az ígéretüket. A nagy nevű cégek nem kockáztatják azt, hogy hitegetik a vevőket, hiszen a kereskedők egyik fő tőkéje a visszatérő vásárlók bizalma.

Második lépés: a legbiztosabb a bevált márkaSok webáruházban ismert márkanevek közül rendelhetünk, és ez garancia a sikerre. Amennyiben van kedvenc brandünk, amelyik közel áll hozzánk, stílusban, minőségben megfelel, akkor biztosra megyünk, ha annak a termékét tesszük a virtuális kosárba.
Sok esetben kivitelezhető, hogy egy üzletben megnézzük az adott darabot - például egy csizmát - és utána egyszerűen online megrendeljük lényegesen olcsóbban.
Nagy előnye még a webáruházaknak, hogy sokkal több - netán extrém - méretet megtalálunk itt, mint a boltokban.

Harmadik lépés: a méret a lényeg

Nem fogunk jó eredményt elérni, ha nem pontosan rendelünk. Amellett, hogy kiválasztjuk a méret lehetőségek közül a sajátunkat, érdemes utánanézni, ez az adott márkánál, webshopnál mit jelent pontosan.
Az amerikai méretezés például ‘megengedőbb’. Ennek oka, hogy a nők nagyon szívesen rendelnek XS, S méretet - mivel ez kellemesebb érzés -, és ennek megfelelően ezek a valóságosnál kicsit nagyobbak lehetnek.
Az is bökkenő lehet, ha nem tudjuk pontosan az aktuális méretünket. Lehet, hogy évek óta fejből tudjuk a melltartóméretünket, de ha például tavaly óta elkezdtünk futni, és azóta lefutottunk három félmaratont, egész biztos fogytunk jópár kilót.
Ne menjünk el a súly- és méret ingadozások mellett, ha a megfelelő darabot szeretnénk megkapni!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.