Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Május 29. 07:16, péntek | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Ma befejeződik a jövő évi költségvetés általános vitája

OGY - Ma befejeződik a jövő évi költségvetés általános vitája

Az Országgyűlés mai ülésén fejezi be a jövő évi költségvetés szerdán kezdődött általános vitáját. A képviselőknek ezúttal összesen tíz órájuk lesz véleményük kifejtésére.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, a büdzsé tárgyalásának befejezése az első az összesen két napirendi pont közül. A kormánypárti- és ellenzéki frakciók ezúttal 5-5 órában értékelhetik a kormány pénzügyi javaslatait, a kabinet képviselője a vita végén félórás zárszót tarthat.

A 2016-os költségvetés tárgyalása szerdán a miniszteri ismertetővel és a vezérszónoki felszólalásokkal kezdődött.

Varga Mihály expozéjában azt mondta, a jövő évi egy új korszak költségvetése, amelynek középpontjában már a fejlődés áll. Kiemelte, a büdzsé legnagyobb nyertesei a családok lesznek, hiszen az adóintézkedéseknek köszönhetően összesen 170 milliárd forint marad náluk, amiből 120 milliárd forintot tesz ki a személyi jövedelemadó kulcsának 16-ról 15 százalékra csökkenése.

A nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy 2016-ra konzervatív becsléssel 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, fegyelmezett fiskális politika mellett 2 százalékos hiánnyal, és az 1,6 százalékos infláció mellett a fogyasztás növekedésével számol a kormány.

A vitában kormánypárti felszólalók elmondták, adócsökkentést és fejlődést várnak a javaslattól, ami szerintük összességében előrelépést jelent majd az embereknek. Ezzel szemben az ellenzéki frakciók képviselői az ország további leszakadásától tartva a büdzsé - saját szempontjaik szerinti - teljes átírására tettek javaslatokat.

A büdzsé tárgyalását követően Varga Mihály azon közlekedési tárgyú törvénymódosításáról tarthatnak általános vitát, amely egyebek mellett a gépjárműflotta-üzemeltetők külföldi rendszámú járműveinek hazai használatának szabályait rendezné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során