Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 08. 14:41, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Nyertek a svédek

Nyertek a svédek

Svédország sima győzelmet aratott Helsinkiben, így mindenképpen a magyar válogatott előtt végzett a skandináv csapat. Válogatottunk így ismét lemaradt egy világeseményről.

A svédek a mérkőzés elején S. Larsson góljával szerezték meg a vezetést, és onnantól kezdve pár finn kísérleten kívül uralták a mérkőzést. A kék-fehérek meddő mezőnyfölényben voltak, egyedül a 34. percben voltak veszélyesek, de akkor Isaksson védte Eremenko lövését. A svédek okosan őrizték az előnyüket, és abban bíztak, hogy a hazaiak védelmét sikerül majd egy kontratámadás végén mattolni.

A második félidő elején magyar szempontból véglegesen eldőlt a továbbjutás kérdése, mivel az 52. percben Olsson góljával megduplázták az előnyüket a svédek. Az finnek innentől kezdve futottak az eredmény után, míg a kék-sárgák visszavettek, és ismételten a kontrákra építettek. A 73. percig lassan csordogáltak az események, míg a hazaiak a semmiből szépítettek. Ismét reménykedhettünk, de a vendégek továbbra is uralták a mérkőzést, és a finnek nem voltak képesek az egyenlítő gól megszerzésére. Végül 2-1-re győztek a svédek, így a magyar válogatott ebben a sorozatban is lemaradt a Európa-bajnokságról. A vendégek mostantól a legjobb csoport második helyéért küzdhetnek kedden a hollandok ellen. (lm)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.