Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Június 29. 16:33, péntek | Sport
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Női Moto GP vb-t indított a háromszoros bajnok Jorge Lorenzo édesapja, magyarral a mezőnyben

Női Moto GP vb-t indított a háromszoros bajnok Jorge Lorenzo édesapja, magyarral a mezőnyben

Női gyorsasági motoros világbajnoki sorozatot indított a MotoGP-ben háromszoros bajnok, spanyol Jorge Lorenzo édesapja, a mezőnyben pedig ott van a magyar Kis Viktória is.

A H-Moto Team 26 éves versenyzője arról számolt be az MTI-nek, hogy a meghívásos sorozat az idén világkupaként indult el, s legutóbb a mexikói Forma-1-es pályán mérte össze tudását a mezőny. Kis Viktória a korábbi Katarban szerzett bajnoki címe miatt kapott meghívást, a rajthoz állás költségeit a szervezők és a sorozat szponzorai állták.

A motorosok a versenyt megelőző napokban oktatáson is részt vettek, Jorge Lorenzo édesapjának és a szakmai stábnak a segítségével ismerkedtek meg a versenymotorral.

A mezőnyben 14 ország 24 motorosa kapott helyet, a pályán 10 ezer néző szurkolta végig a futamot. A versenyzők ugyanolyan típusú, egységesen beállított 650 köbcentis motorok nyergében mérték össze tudásukat.

"Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, az oktatás során pedig egészen az alapokig mentünk vissza, sok új dolgot tanultunk, aminek hasznát tudjuk venni a jövőben" - monda Kis Viktória, aki 13. lett a futamon. - "Szokatlan még számomra ez a versenymotor, teljesen más vezetési stílust igényel, mint amelyekkel eddig motoroztam."

A vk-sorozat következő fordulóját szeptemberben rendezik, a magyar versenyző arra is meghívást kapott, addig Magyarországon folytatja felkészülését.

Címkék: moto gp, motorverseny, női

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!