Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 04. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nógrádi turisztikai beruházás átadásával megnyílt a XV. Erdő Hete

Nógrádi turisztikai beruházás átadásával megnyílt a XV. Erdő Hete

Az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.

Balla Mihály, parlamenti képviselő és Dr. Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója adta át az Ipoly Erdő Zrt. több mint félmilliárd forintos turisztikai beruházásait péntek délben Szendehely-Katalinpusztán.

– A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően a közvagyon gyarapodott, munkahelyeket teremtettünk, a beruházások révén pedig a vidék fejlődéséhez járultunk hozzá – mondta köszöntőjében Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója a társaság új turisztikai attrakcióinak átadásán szeptember 30-án délelőtt, Szendehely-Katalinpusztán.

Mint emlékezetes, az állami erdészeti vállalat az Észak-Magyarországi Operatív Programnak (ÉMOP) köszönhetően, Nógrád megye négy településen, mintegy félmilliárd forint uniós támogatásból, és körülbelül nyolcvanmilliós saját forrásból valósíthatott meg ökoturisztikai beruházásokat. A Budapesthez közeli Szendehely határában, a Gyadai-tanösvényrendszer közelében elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola. Diósjenő mellett, a Börzsöny kapujában, az egykori erdőgondnoki háznál Erdei Szabadidőparkot alakítottak ki négyhektáros területen. Balassagyarmat-Nyírjesben közelében meglévő füvészkert vadasparkkal, túraútvonalakkal, játszóterekkel bővült. Hollókő közelében pedig a Cserhát legnagyobb fahídján átvezető tanösvény épült.

– Ezek a beruházások az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai hálózatának legújabb darabjai, amelyek több éves előkészítő munka után valósulhattak meg – folytatta a társaság vezetője. – Ezeken a helyeken hozzáférhetővé tesszük azt a tudást, amivel az erdészeink rendelkeznek, és ezzel a hatékony, környezettudatos nevelést szolgáljuk.

Balla Mihály, Nógrád megye országgyűlési képviselője az avatóünnepségen, többek között, arról is beszélt, hogy az Ipoly Erdő Zrt. négy új turisztikai beruházása szervesen kapcsolódik a „Varázslatos Nógrád” üzenethez, amit a megye szeretne közvetíteni önmagáról. Hayer Mihály, Szendehely polgármestere pedig örömét fejezte ki amiatt, hogy olyan létesítményt avathat a község határában, amelyik az oktatást és a nevelést szolgálja.

– Aki ide eljön, gazdagodjon a lelke – mondta Beer Miklós, a váci egyházmegye megyéspüspöke, aki rendszeres látogatója a Katalipnuszta környéki erdőknek. Mint mondta, a terület egykor püspöki birtok volt, ahol úgy érzi, ma is szívesen látják az erdészek. – Adjunk hálát, hogy észrevehetjük azt a sok szépet, amit az Úr megteremtett körülöttünk.

A nemzeti szalag átvágása előtt Zambó Péter, az idén 160 éves Országos Erdészeti Egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket, egyben az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.