Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 20. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Önkéntesek tisztítják meg a veszprémi Völgyikút parkot

Önkéntesek tisztítják meg a veszprémi Völgyikút parkot

Több mint 800 szavazattal Veszprém nyerte meg a WWF Facebook oldalán meghirdetett szavazást, Gyöngyöst és Székesfehérvárt megelőzve. Így a NaturAqua önkéntes napot július 23-án a Völgyikút parkban tartják meg.

A WWF Facebook oldalán meghirdetett szavazást több mint 800 vokssal Veszprém nyerte. Gyöngyöst és Székesfehérvárt megelőzve, így a NaturAqua önkéntes napot július 23-án a Völgyikút parkban tartják meg. A zöldterület egy még természetes formájában hagyott, bakonyi erdőrészletet rejt alig pár percre a városközponttól. Ez a dús aljnövényzetű, sűrűn benőtt erdő nem csak a páramegtartást segíti, de ideális élőhely az állatoknak is.

A parkban a NaturAqua és a WWF önkéntesei cserjéket és évelőket ültetnek a sétányok mentén. A fák hűs árnyékában pihenőszigetet helyeznek ki, rendezik a patak medrét, lefestik a padokat és korlátokat, és a szemetet is összeszedik.

Az önkéntesek jelentkezését az onkentes@wwf.hu e-mail címen várják.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.