Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 16. 14:17, szerda | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Nem szoríthatunk magyar hölgynek Londonban

Nem szoríthatunk magyar hölgynek Londonban

Nem lesz magyar női ökölvívó a londoni olimpián, mivel hétfőn a 75 kg-ban szereplő Kovács Mária is kikapott a kínai Csinhuangtóban zajló kvalifikációs világbajnokságon.

A felsőbb súlycsoportokban korábban kétszeres világbajnok, a legutóbbi vb-n már ebben a súlycsoportban bronzérmes Kovács volt a magyar csapat első számú esélyese az ötkarikás kvótaszerzésre, ám hétfőn nagy csatában, segédpontokkal vereséget szenvedett a német Andrea Strohmayertől.

A magyar csapat tájékoztatása szerint az utolsó, negyedik menet előtt Kovács még kétpontos hátrányban volt, innen fel tudott állni, egyenlített, ám a segédpontok nem neki kedveztek, s nem jutott a 16 közé.

Hétfőn korábban Szabó Beáta (60 kg), míg vasárnap Ancsin Katalin (51 kg) veszített a 32 között, ezzel mindhárom olimpiai súlycsoportban elbúcsúztak a magyarok a további küzdelmektől.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a szombaton nepáli riválist legyőző Szabónak nem volt esélye a nyolcadik helyen kiemelt bolgár Gyenyica Eliszejeva ellen, aki már az első menetben komoly, 6-1-es előnyre tett szert, s végül 18-2-es pontozással győzött.

A női boksz Londonban debütál majd az olimpia műsorán három kategóriában. A világbajnokságon minden érintett súlycsoportban nyolc kvótát osztanak ki, ezekből négy-négy illeti Európát.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.