Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem futnak a pénzük után a cégek

Nem futnak a pénzük után a cégek

Egyik lakossági gázszolgáltató sem kezdte el a korábbiaknál szigorúbban vizsgálni a lehetséges lopásokat, annak ellenére, hogy ősz óta az ebből keletkező veszteségüket nem számolja el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal indokolt költségként. Az ágazatnak ez évi mintegy tíz és fél milliárd forint veszteség - írja a Magyar Nemzet.

Úgy látszik, nem „fáj” a hazai gázszolgáltató cégeknek túlzottan, hogy tavaly óta már nem számolhatják el indokolt költségként a csöveken keletkező hálózati veszteséget, amely döntő többségében lopásokból keletkezik. A Magyar Nemzet körképéből az derült ki, hogy emiatt egyik társaság sem lépett fel a korábbiaknál erőteljesebben a szabálytalan vételezések ellen.

A Főgáznál a lap megkeresésére elmondták, a társaság nem indított semmilyen külön akciót amiatt, mert az ármeghatározásnál a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem veszi figyelembe a hálózati veszteséget. A szolgáltató nem tudott arra vonatkozó adatot közölni, hogy a szabálytalan vételezések felderítésére mennyit költött tavaly, de rögzítették, az ellenőrzések során átlagosan 3,5 százalékban találnak lopásgyanús eseteket.

Az E.ON korábban is és jelenleg is nagy hangsúlyt helyezett a hálózati veszteség csökkentésére, beruházásokkal és ellenőrzésekkel mérsékeljük mind a műszaki hibákat, mind a fogyasztói beavatkozásokat – közölték a Magyar Nemzet a német hátterű gázszolgáltatónál. A cég adatai szerint 2013-ban mintegy 20 ezer ellenőrzést végeztek, és ennek során 1266 alkalommal derítettek fel szabálytalan vételezést, tehát a kiszállások 6,3 százaléka eredményesnek bizonyult. Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője kiemelte, a hálózati veszteség a társaság elosztási területein eléri az elfogyasztott gázmennyiség 1,9 százalékát. Hozzátette, az E.ON-nál közel 250-en dolgoznak e területen, ha az áramszolgáltatással együtt nézzük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: