Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Október 13. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: mti

Négy magyar a legjobbak közt a Deloitte technológiai rangsorain

Négy magyar a legjobbak közt a Deloitte technológiai rangsorain

Négy magyar vállalkozás került idén a legjobbak közé a Deloitte közép-európai technológiai cégeket összesítő rangsorain.

A leggyorsabban növekvő vállalkozások között a Starschema a 24., a Hiflylabs pedig a 44. lett, míg a legdinamikusabb kezdő vállalkozások között a Tresorit az 5. az OptoForce pedig a 9. helyet szerezte meg.

A Deloitte csütörtöki közleménye szerint a Big Data megoldásokkal, adatvizualizációval és adatelemzéssel foglalkozó Starschema 541 százalékos, az üzleti intelligencia megoldásokkal, egyedi rendszerek fejlesztésével és tanácsadással foglalkozó Hiflylabs 347 százalékos növekedéssel került a legjobb 50 közé az elmúlt 4 év eredményeit összesítő rangsorban. Az élen idén az online repülőjegy-foglalást működtető cseh Kiwi.com végzett: a cég 7165 százalékos növekedéssel szerezte meg az első helyet. A lista második helyezettje az okoseszközöket gyártó litván Deeper lett 7048 százalékos árbevétel-növekedéssel, a harmadik cseh Prusa Research pedig 6910 százalékos növekedést ért el.

A Deloitte CE Technology ötvenes listáján szereplő cégek 2013 és 2016 között a rangsor történetében egyedülálló mértékben - átlagosan 1127 százalékkal - növelték árbevételüket - írták.

Az új vállalkozások listáján a titkosítási megoldásokkal foglalkozó Tresorit 967 százalékos növekedéssel, a robotikai szenzortechnológiát fejlesztő OptoForce 714 százalékkal növelte árbevételét. Kategóriájukban a 3D-modellek piacterét működtető litván CGTrader végzett az élen 3329 százalékos árbevétel-növekedéssel. A második helyen digitális megoldásokat kínáló horvát Q áll 2246 százalékos eredménnyel, míg a harmadikra az online fordítási és tolmácsszolgáltatást nyújtó lengyel Dogadamycie.pl került 1532 százalékos bővülésének köszönhetően.

A közlemény idézi Csűrös Balázst, a Deloitte programvezetőjét, aki a növekedési adatok alapján úgy véli, hogy középtávon is fenntartható a robbanásszerű fejlődés a technológiai szektorban Közép-Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni