Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 24. 07:24, hétfő | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Négy fertőzöttet találtak a Diamond Princessről Nagy-Britanniába szállított utasok között

Négy fertőzöttet találtak a Diamond Princessről Nagy-Britanniába szállított utasok között

Négyen fertőződtek meg az új típusú koronavírussal azok közül, akiket a Japán partjainál veszteglő Diamond Princess óceánjáró utasai közül Nagy-Britanniába szállítottak - közölték vasárnap a brit hatóságok.

A koronavírus-fertőzés miatt Jokohamánál vesztegzár alá vont hajóról szombaton harminc brit és két ír állampolgár utazott Nagy-Britanniába.

A repülőgép, amelyet a brit kormány bérelt, egy angliai légitámaszponton szállt le, és az utasokat busszal az Északnyugat-Angliában, Liverpool közelében kialakított egyik karanténba szállították.

Chris Whitty, az angol tisztiorvosi szolgálat vezetője, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója vasárnap esti tájékoztatásában közölte, hogy a Japánból Angliába szállított csoport tagjai közül négynek a szervezetében mutatták ki a hivatalosan COVID-19 névvel jelölt vírustörzs jelenlétét.

A fertőzötteket a karanténból a brit állami egészségügyi ellátó szolgálat (NHS) egyik kórházi elkülönítőjébe szállították kezelésre.

Ezzel 13-ra emelkedett a Nagy-Britanniában eddig kimutatott koronavírus-fertőzések száma.

A Diamond Princess óceánjárón 3771-en utaztak, és csaknem húsz százalékuk fertőződött meg az új koronavírussal; hárman meghaltak.

A hajó utasai közül további négy brit állampolgár szervezetében mutatták ki a vírust, de őket Japánban kezelik. Egy idős brit házaspárnál a család vasárnapi tájékoztatása szerint tüdőgyulladás alakult ki a fertőzés következtében.

A brit egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig összesen 6324 embert vizsgáltak meg, és a Japánból hazatért fertőzöttek vasárnapi azonosítása előtt kilenc páciens szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét. A négy újabb fertőzöttel együtt emelkedett tizenháromra az igazolt nagy-britanniai koronavírus-fertőzéses esetek száma.

Vasárnap távozhatott az egyik nagy-britanniai karanténból 118 brit állampolgár, akiket a kormány szervezésében a járvány gócpontjának számító kínai Vuhan városából szállítottak haza az elmúlt hetekben. Őket a dél-angliai Milton Keynes város konferenciaközpontjában kialakított karanténban tartották megfigyelés alatt két hétig, de egyikük szervezetében sem mutatták ki az új koronavírus jelenlétét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.