Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 18. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Módosul az állami kezességvállalás

Módosul az állami kezességvállalás

A kormány, határozatban kezességet vállalhat akár magánszemély, akár vállalkozás tartozására, az erről szóló rendelet módosításával a kormány könnyítette a bank adóssal szembeni kötelezettségeit - a módosítás a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, és szerdától hatályos.

Változatlan maradt az az előírás, hogy az államháztartásért felelős miniszternek a kormány elé terjesztett anyagban - éves ütemezésben - ki kell munkálnia azt, hogy mekkora a kezességvállalás várható összege, a beváltás valószínűsége, illetve hogy az mennyiben hat a központi költségvetésre. Az azt követő banki felhatalmazás viszont kikerült a jogszabályból.
Eddig - az állami kezességen túlmenően - a kezesség biztonságát élvező hitelintézet köteles volt a hitel tőkeösszege felének - valamint az első kamatperiódusban esedékes kamatösszeg felének - megfelelő fedezetet előírni az adósnak. Ezen túl a banknak vizsgálnia kellett az adós részére előírt hitelcél teljesítését. Ezektől a kötelezettségektől szerdától eltekint a jogszabály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő