Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 13. 11:24, szerda | PR

Mire készülj az angol alapfokú nyelvvizsgán?

Mire készülj az angol alapfokú nyelvvizsgán?

Abban egyetértünk, hogy a felsőfokú nyelvvizsga mindent visz, de tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek is, amikor az alapokról kell bizonyítványt szerezni. Megmutatjuk, mi vár rád B1 szinten!

Nagy hiba lenne azt feltételezni, hogy a középfok alatti vizsgabizonyítványok értéktelenek, feleslegesek. Munkahelyi elvárásként, felvételi kritériumként nem ritka, hogy az alapfokú nyelvvizsga is megjelenik egy-egy kiírásban. Ha pedig nem közvetlenül követelményként határozzák meg a papírt, előfordulhat, hogy felvételik esetén többletpontot, néhány pozícióban pedig a mai napig fizetés kiegészítést jelenthet egy alapfokú nyelvvizsga.

Ezen túlmenően, ha izgulós vagy bizonytalan tanuló vagy, számodra kiváló visszajelzést, stabil alapozást, a vizsgarendszerrel való megnyugtató megismerkedést jelenthet a B1-es bizonyítvány megszerzése. Sőt, akár új löketet, extra bíztatást is hozhat a nyelvtanulásban: a sikerélmény, a kitűzött cél elérése magabiztossá tesz, így nagyobb lendülettel, újult erővel fordulhatsz rá a közép- vagy felsőfok meghódítására.

A legfontosabb tudnivalók

Az euroexam.org-on minden tájékoztatást megtalálsz – sőt, hatalmas mennyiségű, ingyenes segédanyag, felkészítő feladat és gyakorlási lehetőség vár rád –, de röviden összefoglaljuk neked a lényeget. Az Euroexam egy nyelvi kommunikációs készségeket fókuszba helyező vizsgarendszer, ahol nem a nyelvtan, a kicsavart szókapcsolatok vagy a magolás kerül középpontba. Sokkal inkább azt mérik, a valós életben megállnád-e a helyed, az életszerű szituációkban boldogulsz-e, képes vagy-e magadat érthetően és helyesen kifejezni. Az egyes vizsgarészek a beszédkészséget, íráskészségetés a közvetítés sikerét mérik.
Kép: Szorgalmas nyelvtanulás közben.jpg
Alapfokú angol vagy német nyelvvizsga során, valamennyi vizsgarészen, szabadon használhatod nyomtatott szótáradat. Végül érdemes kiemelnünk azt is, hogy alapszinten is választhatsz szaknyelvi vizsgát: az EuroProB1 konstrukció a szóbelin, az általános nyelvvizsga feladatokon túl, szerepel egy értekezlet és egy egyszerű prezentáció is.



A szóbeli nyelvvizsga témái

Sokakban felmerül a kérdés, hogy B1 szinten milyen beszélgetéseket lehet folytatni, milyen témák lehetnek elég egyszerűek a vizsgázóknak. Aggodalomra azonban semmi ok: az alapfokú nyelvvizsgára elég az alap szókincs. Nem makrogazdaságról vagy kortárs festészetről fogtok beszélgetni, hanem néhány egyszerű, általános jellegű, személyes kérdést kapsz majd a vizsgáztatótól. Pontokat nem különleges szófordulatokért kapsz, hanem akkor, ha képes vagy tapasztalataid, véleményed kifejezésére, illetve, ha hétköznapi témákban pár percig folyamatosan tudsz beszélni, érvelési és vitakészségeidet pedig vizsgázó társaddal magabiztosan be tudod mutatni.
Az alapfokú nyelvvizsga a túlélő szint – vágj bele, látni fogod, hogy nem teljesíthetetlen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat