Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 20. 12:03, hétfő | PR

Minden, amit személyi kölcsönhöz feltétlenül tudni kell

Minden, amit személyi kölcsönhöz feltétlenül tudni kell

Pörög a személyi kölcsönök piaca, sokan választják ezt a típust, például autóvásárláshoz, házfelújításhoz. Másfélszer annyi ilyen hitelre volt igény eddig idén, mint a tavalyi év megegyező időszakában.

Olcsónak tűnnek a konstrukciók a régebbi ajánlatokhoz képest, de azért még mindig érdemes a legjobbat választani, és pár apróságra odafigyelni.
Aktuális a téma, mivel sokat fordulnak a bankokhoz az ünnepekkor, a most induló év végi ajándékozási szezonban.

Akár három nap alatt megkapjuk a hitelt

Csak az év első öt hónapjában 111 milliárd forint értékben landolt személyi kölcsön a magyar lakosságnál. A kamat, illetve a THM ennél a kölcsönnél magasabb, mint például a lakáshitelnél, ám nagy előny a gyorsaság.
Sokan ezért nem csinálnak végig egy hosszabb lakáshitel elbírálási folyamatot, inkább megfizetik az árát annak, hogy hét elején igényelve már hét végén nekiláthatnak például a kiutalt összegből a fürdőszoba-felújításnak.
Az autóhitel helyett is szívesen döntenek emellett jópáran, mivel az előbbi kevésbé rugalmas: csak autó vásárlásra vehető igénybe, szervizelésre vagy éppen hangrendszerre már nem.
Az áruhitel helyett is jó választás, lévén sokkal olcsóbb nála. Az azonnal, az üzletben megköthető áruhitel tényleg csak azoknak felel meg, akiknek nem számít a pénz.

Ez a fajta kölcsön tehát bármire rugalmasan elkölthető, gyorsan megérkezik, és nem igényel fedezetet. Átlagosan 3-5 nap alatt jutunk hozzá a kiutalt összeghez. Könnyebben kézben tartható tartozást hoz létre, mint például a hitelkártya, vagy a folyószámlahitel.

Van pár megkötés, aminek eleget kell tennünk, ha személyi kölcsönt szeretnénk. Mik ezek?

Hitelbírálat itt is van

Az első természetesen a jövedelem, hiszen ha nincs kellően stabil havi bevételünk, akkor nem ad nekünk a bank pénzt. A minimálbér már elfogadott, de jó tudni, a legkisebb jövedelműek fizetik a legtöbbet a bankoknak. Minél jobb bevételt tudunk igazolni, annál kedvezőbbek lesznek a szerződési feltételek.
Számszerűen: átlagosan 3 százalékkal alacsonyabb THM-mel számolhatnak azok, akiknek havi 300 000 forint a jövedelmük, mint azok, akiknek a keresete ennek a fele. A jövedelmünket egyébként kb. annak 35 százalékáig terhelhetjük meg.

Végtörleszteni 75 éves korig bezárólag kell

Az életkor sem mindegy, 20-23 éves kortól 70-75 éves korig számítunk hitelképesnek. A 75 éves kor az a határ, ameddig a pénzintézet vissza szeretné kapni a kamatos összeget. Ám adóstárs bevonásával - ha az illető belefér a jövedelmi és kor kategóriába -, ennél idősebben is vehetünk fel kölcsönt.
Bármennyire kurta a hitel elbírálás ideje, három hónapra visszemenőleg megvizsgálják a pénzügyi múltunkat, például, hogy a bankszámlakivonatunkon volt-e fedezethiány, kerültünk-e mínuszba.
Ha KHR listára kerülünk, csak egy évvel a tartozás rendezését követően kapunk legközelebb kölcsönt.

A személyi kölcsönnek további előnye, hogy könnyedén előtörleszthető. Maximum 1 százalékos az előtörlesztési díj, de bizonyos feltételek mellett díjtalanul rendezhetjük idő előtt a tartozásunkat. Könnyen felvehető, könnyen, rugalmasan fizethető tehát ez a konstrukció.

Címkék: frix.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.