Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 27. 19:31, csütörtök | PR

Milyen az ideális cipő télre?

Milyen az ideális cipő télre?

Míg nyáron egy lapossarkú és egy magassarkú szandált váltogatva könnyedén telnek a hetek, télen komoly fejtörést okozhat, hogy milyen lábbelit válasszunk.

Sokan váltanak csizmára már ősszel is, hiszen remekül öltöztet, nagyon nőies, és melegen is tart. Ez utóbbi például egy hűvös novemberi reggelen már nagyon aktuális - bár sokan a legvégsőkig kitartanak a csajos félcipők, balerinacipők mellett.

Az, hogy aznap mit veszünk fel, függ természetesen az időjárástól, de attól is, mikből áll össze az öltözékünk többi része. A plus size mérettel megáldottak több szempontot is figyelembe véve öltözködnek télen, például érdemes odafigyelni, hogy ne látszódjunk óriásinak, ne tömjük ki magunkat vastag pulcsival és vastag kabáttal. Ehhez igazítjuk aztán a cipő-csizma “szekciót”.

Ha pufidzsekit veszünk fel - ami teltebbnek mutat, ezért csak óvatosan! - például hanyagoljuk a magas sarkú csizmát. Klasszikus stílusbaki a bő szoknya és lapossarkú. Bár ha a kilencvenes évek fordulója a kedvencünk időszakunk és Winona Ryder az ideálunk, még ez is beleférhet.

Mit kerüljünk, ha teltkarcsúak vagyunk? Tökéletes láb esetén úgyszólván semmit sem kell elutasítani, de ha túlsúlyunk csípőtől lefelé is érvényesül, a szűk, magas szárú fazonokat részesítsünk előnyben.
A roggyantott szárú csizma, ha bárkinek is jól áll - ami kérdéses - , duci hölgyeknek biztos, hogy nem megfelelő választás. A vastag, kötött lábmelegítő, a szőrmés hótaposó egyaránt erősít. Ezek a típusok igazából még a legvékonyabb és leghosszabb lábú lányokon sem mutatnak előnyösen, igazi előnyük az, hogy melegek. Ám ha bélelt lábbelire vágyunk, más fazonokból is választhatunk.

Ha teltek vagyunk, meglehet, hogy széles talpú cipőre, csizmára lesz szükségünk - a Sheego választékában biztosan megtaláljuk, amire szükségünk van ezen a télen.

A már említett hosszú csizmák bizonyos mértékig megnyújtják a lábakat, azonban nem mindegy, optikailag hol vágják el az alakot. Ha vastag a combunk, egy térd fölé érő fazon ezt inkább kihangsúlyozza. Ugyanígy járhatunk a rövidebb, de szőrmeszegélyű verziókkal. A lezserebb, bővebb csizmaszárak ajánlottak azoknak, akiknél jobb, ha karcsúsít a lábbeli.

Az idei télen hódítanak a hosszított ruhafazonok - hosszú kötött kardigánok, megnövelt kabátok. Ha ilyet szeretnénk viselni, kivédhetjük az előnytelen optikai növelő hatást, ha magassarkú csizmával viseljük. De inkább kerüljük a hatalmas tunikákat és lebernyegeket! Ezek a szilfid és magas nőkön mutatnak jól, ám esetükben is csak mértékkel.

Az idei őszi-téli szezon kedvencei a feltűnő sarkú, barokkosan túldíszített cipők. A vastag sarkakkal legyünk óvatosak, mivel vastagítják a lábunk vonalát.
A nőies bokacsizmákra - például nadrággal - nyugodtan lecsaphatunk, most rendkívül divatosak. Olyannyira, hogy még a bokáig érő gumicsizmát is viszik, mint a cukrot. Ha csajos, ha feldobja az öltözékünket, szavazzunk rá bizalommal!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat