Városlista
2019. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2018. December 18. 17:09, kedd | PR

Milyen a modern irodai környezet?

Milyen a modern irodai környezet?

Sokan legtöbbször csak amerikai filmekben látnak példát arra, hogyan néz ki ma egy modern iroda: a színek, a közösségi terek, az önfeledten pingpongozó fiatalok, futkározó kutyák... mind a részei.

Ám ennél valójában sokkal többről van szó. A munkaadók ugyanis rájöttek, hogy ma a legtöbb munkavállalónak fontos szempont az irodai környezet, amikor egy állásra jelentkezik, vagy ha épp őket keresi meg egy cég. Vége a kocka irodák egyenszürke, egyeníróasztal egyeduralmának. A versenyszférában piaci előnyt jelent, ha az irodád menő. Még díjat is lehet vele nyerni.

Az Y-generáció munkahelye

Szerencsére már itthon is évek óta elkezdődött az irodai környezet átalakulása. A munkavállalók nem félnek pénzt, idő, energiát és szakértelmet áldozni arra, hogy átalakítsák régi irodájukat annak érdekében, hogy a fiatalabb, Y generációs munkaerőt is bevonzzák magukhoz.

Sőt, sok esetben jutnak arra, hogy új iroda bérlés megoldás lehet a problémájukra, és inkább egy új környezetben az alapoktól kezdik a modern iroda megvalósítását. Az ország több pontján, a fővárosban pedig több, mint 25 helyen is lehet olyan irodát bérelni, amelyekben könnyedén kialakítható a modern környezet, és jó helyen is van.
Ugyanis a jó lokáció nagyon fontos, ha az iroda központi elhelyezkedésű, biciklivel, tömegközlekedéssel is megközelíthető, az pozitív. Ezért ma már a biciklitároló kialakítása is fontos feladat, olyan kényelmi funkciókkal ellátva, mint öltöző és zuhanyzó.

Modern iroda kialakítása

A modern iroda kialakítása nemcsak belsőépítészeti kihívás. A színes közösségi terek, tárgyalók, egy-kétszemélyes munkaállomások és workshopok, előadások tartásáa is alkalmas terek már magától értetődnek. Az irodabútorok kiválasztása során is törekednek arra, hogy dizájnos legyen, de ergonómikus, hogy minden szempontból jól érezzék magukat a dolgozók a használatuk közben.

Ami izgalmas feladat, hogy a céges kultúra "átjöjjön", azaz a fiatalos és baráti hangulat, ami jellemzi a helyet. Ebbe beletartoznak ma már olyan fontos szempontok is, mint a felelősség egymásért és a világunkért, azaz környezetvédelmi szempontok a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a vízhasználaton át egészen az egészségmegőrzésig. Ma már gyakori, hogy edzőtermet is kialakítanak a dolgozóknak, vagy sportbérletet adnak nekik, de elérhető az irodai masszázs és pszichológus is.

A közösségi tér csocsóval, játékkonzolokkal, bárral, közös étkezővel mind-mind összekovácsolja a csapatot. A kényelmes babzsákfotelekbe huppanva sokkal jobban esik egy feladat megoldása, főleg, ha közben még kutyánkat is simogathatjuk. A kutyabarát munkahely fogalma is egyre elterjedtebb. A jövő a baba-mamabarát munkahelyekben rejlik, reméljük ebbe az irányba is elindul valamilyen pozitív változás Magyarországon is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.