Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Május 10. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: origo.hu

Milliárdos kártérítést kaptak a kacsahajó-tragédia áldozatainak rokonai

Milliárdos kártérítést kaptak a kacsahajó-tragédia áldozatainak rokonai

A philadelphiai vízi balesetben meghalt magyar fiatalok hozzátartozói peren kívül egyeztek meg a szerencsétlenül járt hajók üzemeltetőivel. A családjuk 15 millió dollárt kapott, a baleset túlélői 2 millió dolláron osztoznak.

Peren kívüli egyezséget kötöttek a 2010. júliusi philadelphiai vízi baleset magyar áldozatainak hozzátartozói a balesetet okozó tolóhajó üzemeltetőjével. Az egyezség értelmében az alperes összesen 17 millió dolláros kártérítést fizet ki a baleset túlélőinek és az áldozatok hozzátartozóinak.

Az ügyben eljáró philadelphiai bíró szerdán jóvá is hagyta a megállapodást. Az alku értelmében a két magyar áldozat hozzátartozói 15 millió dollárt (3,36 milliárd forint) kapnak, a baleset 18 túlélője pedig kétmillió dolláron osztozik.

A philadelphiai szövetségi bíróságon hétfőn kezdődött meg a kártérítési per, amelyet a városban 2010. július 7-én bekövetkezett vízi baleset két magyar áldozatának hozzátartozói indítottak a felelősök ellen. Thomas O'Neill körzeti szövetségi bíró kedden felfüggesztette a tárgyalást, hogy az érintett feleket peren kívüli megállapodásra késztesse.

A Delaware folyón 2010. július 7-én történt balesetben két magyar fiatal, S. Dóra és P. Szabolcs életét vesztette. A tragédia miatt hozzátartozóik beperelték a kétéltű turistabuszt elgázoló tolóhajó üzemeltetőit, akiket halált okozó veszélyeztetéssel vádoltak. A hozzátartozók szerint a balesetben érintett mindkét vízi jármű üzemeltetője - a K-Sea Transportation és a Ride the Ducks - is felelős volt a tragédiáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt