Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 29. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos károkat okozott Irén

Milliárdos károkat okozott Irén

Irén még nem ment el teljesen, de már szelídült. A hurrikán az Egyesült Államok partvidékén óriási károkat okozott, és legalább 15 ember megölt.

New York-i és philadelphiai utcákat árasztott el a felkorbácsolt óceán, házak omlottak össze, és több millió ember maradt áram nélkül. Egy pár napra a legrosszabb katasztrófafilmek hangulatát idézte az amerikai helyzet.

Mára trópusi viharrá szelídült Irén, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen helyreállt volna az élet. Feltehetően dollármilliárdokban mérhető a kár nagysága. Pontos számadat nyilván csak napok múlva várható, de az Egyesült Államok ezen a téren már így is elég kemény évre számíthatnak. A természeti csapások idén eddig 35 milliárd dollárnyi kárt okoztak a tengerentúlon.

Irén olyannyira kemény volt, hogy már előzetesen számítások készültek arról, hogy az összesített gazdasági növekedésben mekkora lassulást okoz. A legrosszabb forgatókönyv hál Istennek nem valósult meg, de így is érezhető lesz a lassulás. Durva, hogy ma még a Wall Street 100 százalékos működése is kétséges. Egyáltalán nem biztos, hogy a várható nagy közlekedési káosz miatt mindegyik tőzsdei bróker beér majd a munkahelyére.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hurrikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.