Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 18. 16:57, kedd | PR

Miért jó, ha van egy gurulóállványunk?

Miért jó, ha van egy gurulóállványunk?

Ha eddig azt gondoltuk, hogy a gurulóállvány használata a profik kiváltsága, akkor tévedtünk. Létezik háztartási gurulóállvány, amely sok esetben praktikusabb, mint egy létra. Ismerkedjünk meg vele!

Valószínűleg mindenkinek a fejében él arról egy kép, hogyan néz ki egy gurulóállvány, ha máshol nem, akkor épületek felújításánál láthattunk már ilyet. Ám pontosan mit tud, és mire való?

Kezdjünk az elején!

A gurulóállvány egy két függőleges helyzetben rögzített létra között elhelyezett dobogó, amelynek, a kerekeinek köszönhetően, könnyen változtatható a helyzete szétszerelés nélkül. Ezért is van benne a nevében, hogy guruló.

Kialakításából adódóan biztonságos és hatékony eszköz, valamint nagyobb munkafelületet tesz elérhetővé, mint egy létra.

A gurulóállvány előnyei

A gurulóállvány állítható magasságú talpainak köszönhetően a talajegyenetlenségeket ki tudja egyenlíteni, így lépcsőn elhelyezve is biztonságos munkakörülményeket biztosít. Nagyobb magasság esetén, az egyszerűen felszerelhető kitámasztó rudakkal tovább növelhető a stabilitása. Mivel kevés alkatrészből áll, könnyen összecsukható, így a kisebb méretű állványok tárolása akár lakásban is megoldható.

A munkamagasság

Minden gurulóállványnak három magassága van. A munkamagasság megmondja, hogy milyen magasságig végezhető munka az állványról. Ha például egy 3 méter magas szoba plafonját szeretnénk egy gurulóállványról kifesteni, akkor olyat érdemes választanunk, amelynek a munkamagassága eléri ezt a szintet.

Az állómagasság az a maximális magasság, amelyen a dobogót el lehet helyezni az állványon. Az állvány magasság pedig magának a szerkezetnek a magassága. A két oldalsó elem fokai meghatározzák, hogy hány különböző magasságú pozícióba helyezhető a dobogó.

Ipari, félprofi és háztartási

Az ipari, félprofi és háztartási gurulóállványok három fő tulajdonságban különböznek egymástól. Az ipari és félprofi állványok terhelhetősége általában 200 kg/m2. Ez azt jelenti, hogy a dobogó egy négyzetméterére maximum 200 kg súly nehezedhet. Ezeknek az állványoknak a munkamagassága meghaladhatja a 6 méteres magasságot, és talpakra szerelhető kerék készlettel érkeznek. Teherbíró kivitelezésüknek köszönhetően akár 5-10 év garanciát is vállal rájuk a gyártó.



Ezzel szemben a háztartási gurulóállványok terhelhetősége 150 kg/m2, munkamagasságuk nem haladja meg az 5 métert, és gyakran csak kis kerekekkel vannak ellátva. A hétköznapi használatra tervezett kivitelezésükből adódóan 2 év garanciával lehet őket beszerezni.

Bár kevésbé van a köztudatban, egy háztartási gurulóállvány akár sokoldalúbb, hatékonyabb és stabilabb megoldást jelenthet, mint egy létra, miközben a tárolása hasonlóan könnyedén megoldható. Gyorsabbá teszi magas belmagasságú helyiségek kifestését. Nem csak nagyobb felületet tesz elérhetővé, de közben a festéshez szükséges eszközök biztonságos elhelyezése is adott. Természetesen a házon kívül is hasznát vehetjük. Egy háztartási gurulóállvány segítségével könnyebbé válik az ereszcsatorna rendszeres takarítása, vagy a fák metszése a kertben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat