Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 12. 08:34, vasárnap | Belföld
Forrás: Alapjárat.hu

Miért helyez ki ilyen kék prizmákat a Magyar Közút egyes utak mellé?

Miért helyez ki ilyen kék prizmákat a Magyar Közút egyes utak mellé?

Az ország több pontján is speciális, kék színű prizmákat telepítettek az utak mentén.

A Magyar Közút Zrt. csapata csütörtök délelőtt kezdte meg 220 kék színű prizma felszerelését a 811-es úton. A művelet célja az, hogy csökkentsék a balesetek számát - írja az Alapjárat.hu.

A közutasok most ezekkel a kék színű vadriasztó prizmákkal szeretnék csökkenteni a vadbalesetek számát. 50 méterenként, mindkét oldalon elhelyezik ezeket a prizmákat az útszélesség jelző oszlopokon.

A szakemberek azt remélik, hogy ezzel a módszerrel el tudják riasztani a vadakat attól, hogy akkor keljenek át az úton, amikor arra épp egy jármű közeledik. A vadak ugyanis általában sötétben, hajnalban mozognak. Ekkor a járművek tompított fényszórója megvilágítja a prizmákat, majd a fény tovább szóródik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.