Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 21. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: nemzetisport.hu

Megvan a huszadik! Ismét bajnok a Veszprém

Megvan a huszadik! Ismét bajnok a Veszprém

A férfi kézilabda NB I döntőjének utolsó felvonásán az MKB Veszprém hazai pályán 29–21-re legyőzte a Szegedet, így 20. alkalommal nyerte meg a magyar bajnoki címet.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás. A szakértők előzetesen úgy gondolták, hogy ezúttal talán lesz esélye a Szegednek a bajnoki cím megszerzésére. És az első félidőben úgy tűnt, Skaliczki László együttese akár meglepheti Veszprémben a hazaiakat.

Az első játékrészben az átlövések domináltak. Távolról mindkét együttes több gólt is szerzett. A találkozó elején főleg Marko Vujin vitte hátán az MKB-t, majd Mirsad Terzic vette át a vezérbika szerepét. A másik oldalon Ancsin Gábor vezérletével tartotta a lépést a Szeged.

Bár a játékosok előzetesen ígérték, hogy a látványos játék játssza majd a főszerepet, az első félidőben volt rendesen adok-kapok. A hazaiak hat, a vendégek 12 percnyi kiállítást szedtek össze a szünet előtt. Ráadásul mindkét csapatnak kellett kettős emberhátrányban játszania. A Szeged kettős emberelőnye azonban átnyúlt a második játékrészre.

A 17–14-es első félidő után a Picknek tehát megvolt a lehetősége a korai zárkózásra, de hiába kezdte kettős emberelőnyben a második félidőt, mégis a vendégjátékosok blokkoltak le – de totálisan.

A régóta sérült Ilyés Ferenc és a múlt héten kidőlt Perez Carlos távollétében is dominált a Veszprém, és szép lassan (nem is olyan lassan...) ellépett ellenfelétől. Mindebben közrejátszott, hogy a Szeged gólfelelősei totális csődöt mondtak. A vendégek ugyanis a 44. percben szerezték első góljukat a második félidőben. Zubai Szabolcs góljának azonban már nem tudtak örülni a szegediek, ekkor ugyanis 23–15-re „jött csak fel” a vendég együttes. Gyakorlatilag ekkor már eldőlt a mérkőzés.

A még az első félidőben beálló Fazekas Nándor kiválóan védte a Veszprém kapuját, szinte megbabonázta a szegedi játékosokat, s a 14 perces kapott gól nélküli periódusával eldöntötte az aranyérem sorsát.

Az utolsó negyedóra kérdése az volt, hogy a már gálázó Veszprém az eredményben is nyomatékosítja, hogy tönkreverte a Szegedet vagy a vendégek kozmetikázzák az eredményt. Végül nyolc góllal győzött a Veszprém.

A kispadtól győztes meccsel elköszönő Mocsai Lajos a huszadik bajnoki címéhez segítette a veszprémi csapatot, amely sorozatban ötödször végzett az NB I élén.

MOCSAI: ÉRZÉKENY BÚCSÚ
Elérzékenyülve köszönte meg a veszprémi közönségnek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának távozó vezetőedzője az itt töltött öt évet.

„Veszprémben igazi szakértő közönség van. Köszönöm, hogy a szurkolók, a város befogadott. Sok szép élmény köt ide. Most szét kell választani a válogatott és a klubedzői teendőket, de így is sokat fogok idejárni. A játékosoknak és a vezetőknek is köszönöm, hogy mindenben segítettek" – mondta az MTI-nek a bajnoki sállal a nyakában pályán sétáló Mocsai a Pick Szeged ellen szombaton megnyert aranyérem után.

A rivális gárda mestere, Skaliczki László csak annyit jegyzett meg, hogy gratulál a hazaiaknak, és az a csapat, amelyik több mint negyedórán át nem tud gólt szerezni, egyszerűen nem érdemel győzelmet.

ANTONIO CARLOS ORTEGA AZ ÚJ EDZŐ – HIVATALOS Ahogy már korábban előre jeleztük, a spanyol Antonio Carlos Ortega lesz az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője. Megbízatása három évre szól – érkezését hivatalosan a bajnoki döntő előtt jelentette be a klub.
„Szeretném felgyorsítani a Veszprém játékát és agresszívabbá tenni a védekezését. Sok külföldi játékossal tárgyaltam már – nyilatkozott a spanyol szakember az m1 csatornán. – Mocsai Lajost régóta ismerem, tisztelem az eredményei miatt, öröm számomra, hogy a nyomdokaiban haladhatok. Szeretnék olyan sikeres lenni mint ő, erre meg is van az esélyem, mivel egy nagyon jó csapatot vehetek át.”

FÉRFI KÉZILABDA NB I DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MKB VESZPRÉM–PICK-SZEGED 29–21 (17–14)
Veszprém, 5000 néző. V: Dobrovits, Tájok
VESZPRÉM: Alilovic – Gulyás 2, SULIC 3, LALUSKA, SCHUCH, TERZIC 7, IVÁNCSIK G. 6. Csere: FAZEKAS (kapus), VUJIN 8 (3), CSÁSZÁR 3 (1), Urban, Vilovszki
SZEGED: Tatai – PRODANOVICS 6 (3), Ancsin 3, Buday 1, Zubai Sz. 3, Sulc 3, Vadkerti 2. Csere: Mikler (kapus), Czina, Lékai 2, Pribanic 1, Bajorhegyi
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 8. p.: 6–4. 17. p.: 8–9. 24. p.: 12–12. 26. p.: 12–13. 29. p.: 16–14. 43. p.: 23–14. 56. p.: 25–15
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3

Az egyik csapat második sikeréig tartó párharcot a Veszprém nyerte 2–1-re .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.