Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 16. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Megszakadt a tárgyalás az IMF és az EU küldöttségével

Megszakadt a tárgyalás az IMF és az EU küldöttségével

Megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti konzultáció az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről.

Megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti konzultáció az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről – közölte Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője az MTI-vel péntek délután. Amadeu Altafaj Tardio elmondta: a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal. Az egyeztetés megszakítása Olli Rehn személyes döntése volt. Az IMF és az EU küldöttsége kedden négy napra érkezett Magyarországra, látogatásuk informális volt, célja pedig a januárban kezdődő hivatalos tárgyalások előkészítése.

Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselet-vezetője az MTI-nek korábban elmondta: egyeztetéseket folytatnak a hatóságokkal és tájékozódnak a költségvetéssel kapcsolatos fejleményekről. Iryna Ivaschenko emlékeztetett: az IMF és az Európai Bizottság november 21-én kapott egy esetleges pénzügyi segítségre vonatkozó kérést a magyar hatóságoktól, amelyek jelezték, hogy az IMF és az Európai Bizottság által esetlegesen nyújtandó támogatást elővigyázatosságiként kezelnék.

A Nemzetgazdaság Minisztérium november 17-én közölte, hogy a kormány megkezdi a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről a Nemzetközi Valutaalappal.

Az Országgyűlés Lázár János fideszes frakcióvezető javaslatára elhalasztotta a szavazást az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseihez kapcsolódó jogszabályhoz érkező módosító indítványokról. Az alkotmányügyi bizottság javaslata jogilag lehetővé tenné a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonását. Ismert, a házbizottság pénteki ülésén indítványozta a Fidesz, hogy a parlament már az Országgyűlés pénteki ülésén időkeretben folytassa le a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény általános vitáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.