Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

A közhiedelemmel ellentétben nincs kapcsolat a hold fázisának változása és a pszichológiai problémák előfordulása között - ezt állítják kanadai kutatók. A tanulmány következtetései ellentétben állnak azzal, amit a nővérek 80, az orvosok 64 százaléka hisz, miszerint a hold ciklusának változása hatással van a betegek mentális egészségére - írja a upi.com.

A Laval Egyetem pszichológiai karának munkatársai 771 olyan pácienst vizsgáltak meg, akik megmagyarázhatatlan, vagyis orvosilag nem indokolt mellkasi fájdalomra panaszkodtak.

A pszichológiai értékelés felfedte, hogy a páciensek jó része pánikrohamban, szorongásban és hangulatváltozásban szenved és sokszor van öngyilkossági gondolata.

A Holdnaptár segítségével a kutatók meghatározták a hold akkori állását, amikor a páciensek a sürgősségire kerültek. Az elemzés pedig nem talált kapcsolatot a Hold négy különböző állása és a pszichológiai problémák, hangulatváltozások előfordulása között.

Egyetlen kivételt találtak. A szorongásos zavarok 32 százalékkal ritkábban fordultak elő a Fogyó Hold szakaszában. A Telihold és az Újhold közötti időszakban azonban nem találtak semmilyen hatást a pszichológiai problémák előfordulására vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során