Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Július 26. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Megrohanták a nyugdíjpénztárakat az új tagok

Megrohanták a nyugdíjpénztárakat az új tagok

A Napi Gazdaság azt írja, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakba belépő új tagok száma drámaian megugrott a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása alatt.

Volt olyan pénztár is, ahol az első negyedév új belépőinek száma már megközelítette a teljes tavalyi évet. Az öröm azonban nem felhőtlen, mert emelkedett a kilépők száma is.

Az MKB-nál az új belépők száma már az első három hónap során megközelítette a tavalyi teljes évét − tudta meg a lap Lehoczky Lászlótól, a kassza vezetőjétől. Az Aranykor önyp-be az első három hónapban 66 százalékkal többen léptek be, mint 2010-ben.

Az ING önkéntes kasszája is jelentős növekedést ért el, a pénztár taglétszáma 2837 fővel nőtt. A növekedés pedig azóta sem állt le: a második negyedév első két hónapjában további 2560 fős volt a gyarapodás. A taglétszám és a vagyon az Aegon tájékoztatása szerint is valamelyest dinamikusabban növekszik az előző évekhez képest.A bővülés a kisebb piaci szereplőknél is érzékelhető.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.