Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 24. 08:57, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát egy nő

Megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát egy nő

Vádat emelet az ügyészség egy szentesi nő ellen, aki megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát, hogy véget vessen az idős férfi szenvedéseinek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi ingatlanban. A hetvenévesnél is idősebb férfi hosszú ideje súlyos betegségekben szenvedett, bal oldalára teljesen lebénult, ágyhoz kötve, állandó gondozásra szorulva élt.

A vádirat szerint a nő 2016. december 11-én elhatározta, hogy véget vet szenvedéseiknek, ezért előbb könyveket gázolajjal leöntve, majd a gázpalackot kinyitva próbált tüzet gyújtani, de csak kisebb károkat okozott.

Másnap reggel a félálomban levő sértetthez lépett, és egy pengével, határozott mozdulattal átvágta a férfi bal csuklójának ereit, majd kisebb erővel saját csuklóját is megpróbálta megvágni. A vérző férfit röviddel később egy gondozásában segédkező ismerősük találta meg, és mentőt hívott.

A vádlott csak könnyebb sérüléseket szenvedett el, a sértett azonban közvetlen életveszélyes állapotba került - közölte a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: