Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 10. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Maradhat a gázár?

Maradhat a gázár?

Csekély az esélye annak, hogy áprilisban emelkedjen a gáz lakossági ára – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lap gázáremeléssel kapcsolatos megkeresésére közölte: a januári, 4,2 százalékos tarifadrágulás fedezte az energiahordozók világpiaci ármozgását. A kormány változatlanul fontosnak tartja a rezsiköltségek kordában tartását, és mindent megtesz azért, hogy az energiaárak a lakosság teherviselő képességéhez illeszkedő módon és mértékben alakuljanak – idézi az NFM válaszát a Magyar Nemzet szombati száma.

Az idei év elején bevezetett minimális áremelést a fogyasztók zavartalan téli ellátása miatt kezdeményezte a tárca, mert – mint írják – 2011 végén a földgáz világpiaci árának alakulása és a forint árfolyamváltozása miatt a minisztérium megítélése szerint az ellátás biztonsága nem lett volna szavatolható a korábbi végfogyasztói árszint fenntartása mellett.

A lap emlékeztet rá, hogy a hazai szabályozott gáztarifa egyrészt az orosz hosszú távú szerződésalapján érkező fűtőanyag, másrészt pedig a nyugat felől bejövő piaci gáz árából áll össze. Utóbbiára a gazdasági válság 2008-as kezdete óta jóval alacsonyabb a kelet felől érkező földgáz díjánál.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.